Ezek a gólok tették történelmivé a Barcelona győzelmét

Négygólos hátrányból sikerült győzniük a katalánoknak. Gólösszefoglaló!

A Barcelona egy gyors gólban reménykedhetett, s ez be is jött, hiszen Luis Suárez már a harmadik percben megszerezte a vezetést. A hazaiak szinte végigtámadták az első félidőt, igaz, nem sok komoly helyzetet alakítottak ki, ennek ellenére is megduplázták előnyüket a szünet előtt, köszönhetően egy hatalmas párizsi védelmi hibának, amely Layvin Kurzawa öngóljában csúcsosodott ki.

Gólösszefoglaló:

Hasonló "villámgóllal" indította a Barcelona a második félidőt, ezúttal a jobbhátvéd Thomas Meunier csúszott el olyan szerencsétlenül a 16-oson belül, hogy pont eltalálta a betörő Neymart, a 11-est - amelyet a játékvezető csak azt követően fújt be, hogy egyeztetett alapvonali segédjével - pedig Messi bombázta a kapu jobb oldalába.

Két perccel később a PSG játékosa, Edinson Cavani kis híján betalált, de perdítése a kapufán csattant. Az uruguayi támadó nem sokkal később, a 62. percben már nem hibázott, egy lefejelt labdát bombázott a léc alá, két perccel ezután viszont ziccert rontott.

A katalánoknak innentől kezdve három gólt kellett volna lőniük a továbbjutáshoz, Neymar a 88. percben szabadrúgásból, három perccel később pedig büntetőből is betalált. A játékvezető ekkor öt perc hosszabbítást jelzett, amelynek utolsó másodperceiben Sergi Roberto pedig a Neymar által előreívelt labdát továbbította a hálóba.

A Barcelona lett ezzel a legrangosabb európai kupasorozatban az első csapat, amely négygólos hátrányból fordít meg egy párharcot.