Fogytán a türelem: a BKV még ígérgetni sem tud a dolgozóinak

"Érthetetlen számunkra a BKV és a tulajdonos időhúzása".

Talán már az is haladás, hogy legalább tisztában vannak a kialakult helyzettel és annak veszélyével, hogy a dolgozók hátat fordíthatnak a BKV-nak. Az EKSZ szerint jelenleg meglehetősen távol van egymástól a munkáltató és a szakszervezetek álláspontja, ezzel is magyarázzák, hogy a cég jelenleg nem tesz béremelési ajánlatot, ugyanakkor abban már biztosak, hogy a BKV több éves bérmegállapodásban gondolkodik.

"A Vezérigazgató Úr további türelmet kért, de sajnálatosan nem nálunk, hanem a munkavállalóknál kell ezt megtennie. Szakszervezetünk mindent megtesz annak érdekében, hogy a tárgyalásokat a holtpontról kimozdítsa. Természetesen akár sztrájk megtartását is támogatjuk, de csak abban az esetben, ha az valós és ténylegesen komolyan gondolják azon szervezetek, akik ezt kilátásba helyezték. További lépéseket is kezdeményezünk és tájékoztattuk a vezetést, hogy nem lenne szerencsés, ha a szakszervezetek megosztásával, kizárásával próbálja pozícióját erősíteni"

- írták a Facebookon.

Amint arról beszámoltunk, sztrájkot helyeztek kilátásba a szakszervezetek, sőt a két napja adott ultimátumban ki is jelentették, ha nem kapják meg a 15 százalékos béremelést, akkor forgalomlassításba kezdenek.

"Fogytán a türelem, hiszen több társvállalatnál megállapodások születtek és a dolgozók is hozzájutnak az emelt bérekhez. Érthetetlen számunkra a BKV és a tulajdonos időhúzása"

- hangsúlyozzák az érdekvédők.