2

Vona: Orbán menthetetlen, egy kiöregedett rocksztár

„Önt csak a pénz és a foci érdekli” – címezte egyenesen Orbán Viktor kormányfőnek Vona Gábor a parlamentben. A Jobbik elnöke a fiatalok kivándorlásáról kérdezte a miniszterelnököt. Vona szerint Orbán politikája azt üzeni: „csak Magyarországon kívül van számodra élet”. A jobbikos pártelnök azt is kérdezte, hogy a miniszterelnök mikor teszi lehetővé a külföldieknek a levélszavazást, és mikor veszi tudomásul: „a stadionon kívül is van élet”.

Orbán azt válaszolta: a parlament dönt a választási eljárási szabályokról, és azt tanácsolta a Jobbiknak, hogy indítsa el a folyamatot.

A fiatalok segítése kapcsán a kormányzati propagandát felmondva, kijelentette: a kormány emelte a bért, csökkentette a rezsit, magasabb színvonalú oktatást vezetett be. Szerinte a Fidesz-KDNP olyan döntéseket hozott, amelyek a rendszerváltás óta a legjobban segítik a fiatalokat. Orbán úgy fogalmazott:

a külföldre távozó fiatalokat tisztelet illeti.

Korábban a rossz életkörülmények miatt elvándorló fiatalokról azt mondta, hogy azok kalandvágyból hagyják el Magyarországot.

Vona Gábor viszontválaszában azt mondta: Orbán „menthetetlen”, és „kezd úgy viselkedni, mint egy kiöregedett rocksztár”, aki már csak a régi lemezt tudja feltenni, ugyanazt ismételgeti. A jobbikos pártelnök ismét leszögezte: Orbánnak egy éve van hátra.

A miniszterelnök szerint mivel Vona nem tud belekötni a politikájába, ezért személyesen belé köt, „ez politikának sovány”.