Kevesebb mint 4 nap alatt megkeresi azt a pénzt Mészáros Lőrinc, amit a Fidesz egész évben

Mészáros Lőrinc ennyi pénzért meg sem mosdik, nem hogy dolgozna.

Tagdíjakból csaknem 157 millió forint folyt be a kormánypárthoz; egyéb hozzájárulásokból, adományokból pedig 46,7 millió forint. Utóbbi nagyrészt 500 ezer forintnál kisebb összegekből állt össze. A párt működéséhez az európai parlamenti képviselők közül Kósa Ádám 1,77 millió, Bocskor Andrea 1,375 millió, Deli Andor 901 ezer, Schöpflin György pedig 732 ezer forinttal járult hozzá. A kimutatásból az is kiderül, hogy a legtöbbet Bajkai István adományozott, 3,18 millió forintot, Papcsák Ferenc pedig 2,1 millió forinttal szerepel a támogatók között.

A Fidesz egyéb bevételként 3 millió 749 ezer forintot tüntetett fel.

„Ennyi pénzért az átlag borsodinak 171 évet kellene ledolgoznia"

Mészáros Lőrinc, akit egy ország tart Orbán Viktor pénztárosának, tavaly 100 milliárd forinttal lett gazdagabb, vagyisa fideszes oligarcha naponta 274 milliót keres.Ennyi pénzért az átlag borsodinak 171 évet kellene ledolgoznia. Talán csak akkor nem - hívta fel a figyelmet Jakab Péter -, ha Orbán a borsodiaknak is a barátja lenne, nemcsak Mészáros Lőrincnek.

A kormánypárt kiadási során 1,573 milliárd forint szerepel, ebből mintegy 653 millió forintot eszközbeszerzésre fordítottak. A működési kiadások 312 millió forintot tettek ki, politikai tevékenységre pedig 240 milliót költöttek.

A külön nem részletezett egyéb kiadások 365 millió forintot tettek ki, egyéb szervezeteknek pedig 2 millió forint értékben nyújtottak támogatást.

Egy évvel korábban egyébként ugyanekkora bevételből gazdálkodott a párt, a kiadásai viszont alacsonyabban voltak, 920,8 millió forintot tettek ki.