Kommunikációs összeomlás: Orbán már saját újságíróinak sem akar nyilatkozni

Kommunikációs összeomlás: Orbán már saját újságíróinak sem akar nyilatkozni

Nagy bajban van a fideszes kommunikáció a Völner-Schadl-féle végrehajtói maffia, a Novák-féle kegyelmi botrány és Magyar Péter színrelépése óta. Olyannyira, hogy Orbán Viktor már saját közmédiáját is kerüli.

A kegyelmi botrány óta nincs működő narratívája a Fidesznek, ezért láthatóan igyekeznek minél jobban elrejteni Orbán Viktort - írja a Telex.

Orbán 14 éve fél a független sajtótól: most már a saját propagandistáinak sem akar nyilatkozni

Azt az elmúlt 14 évben már megszokhattuk, hogy a miniszterelnök az évi egy sajtótájékoztatót leszámítva nem áll szóba a független médiával. Most azonban változott valami. Úgy összeomlott a fideszes kommunikáció, hogy az elmúlt hónapokban még az orbáni irányítás alatt álló médiában is alig szólalt meg Orbán Viktor. Pedig ott aztán tényleg csak az előre megírt, leadott kérdéseket teszik fel neki. Jól bizonyítja ezt az, hogy Orbán 2024-ben eddig mindössze négy alkalommal adott interjút a Kossuth Rádióban.

A lap emlékeztet: Orbán Viktor a februári évértékelőjén és a március 15-i beszédében semmilyen új, emlékezetes kijelentést nem tett, a júniusi EP- és önkormányzati választásra eddig csak Brüsszel elfoglalása és a mielőbbi béke az egyetlen kampányüzenete. Az elmúlt hónapokban szinte csak és kizárólag Brüsszelről és a nemzetközi politikáról beszél, a napi belpolitikai történésektől annyira távol tartják, hogy még az új otthonfelújítási programot sem ő jelentette be múlt héten.

Magyar Péter is lekörözi

Mindeközben a negyedmilliós tüntetést összehozó Magyar Péter a Facebookon is szó szerint letarolta a lájkbajnokságban rendre győztes miniszterelnököt.

Jól látható: a Fidesz elvesztette a közbeszéd irányítását.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. november 10-én. - MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)