Feljelentette Orbánt Zagyva György Gyula

Álláspontja szerint bűncselekmény gyanúja merülhet fel akkor, ha a miniszterelnök utasítja a belügyminisztert az ellene folyó nyomozás ügyében.

"Orbán Viktor miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy a jobbikos Zagyva György Gyula gyalázatos antiszemita fenyegetőzése kapcsán a törvény teljes szigorával lépjen fel" - írta meg az MTI szombaton Havasi Bertalanra, a kormányfő sajtófőnökére hivatkozva. Csakhogy három dolog nagyon nem stimmel ezzel.

1. Zagyva György Gyula közleményben írta meg, hogy "Varga-Bíró Tamás hazudik, amikor azt állítja, lezsidóztam volna, vagy a családját fenyegettem volna bármilyen módon is telefonbeszélgetésünkben".

2. Zagyva György Gyula nem a Jobbik tagja, nem is volt az sohasem. 

3. Orbán Viktor miniszterelnökként sok mindent megtehet, de így nem utasíthatja a belügyminisztert, ahogyan erre egyébként Schiffer András a Facebook-oldalán is felhívta a figyelmet: "Ha ma Magyarországon a miniszterelnök simán ad utasítást nyomozások lefolytatására, akkor ugyanilyen simán ad utasítás nyomozások le nem folytatására is?"

Miközben Zagyva György Gyula kijelentette, hogy feljelenti Varga-Bíró Tamást és a hazugságokat tényként közlő sajtótermékeket, valamint követelte, hogy az őt megrágalmazó Varga-Bíró tegye közzé a beszélgetés hangfelvételét, amelyből kiderül, hogy se nem zsidózta le, se nem fenyegette meg a családját kiírtással, ma újabb lépést tett. Arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségen feljelentést tett hivatali visszaélés miatt. 

A Btk. 305. pontjába ütköző bűncselekmény az, ha egy hivatalos személy jogtalan hátrány okozása miatt túllépi hivatali hatáskörét vagy visszaél hivatali helyzetével. Zagyva György Gyula szerint a miniszterelnök esetében ennek a bűncselekménynek a gyanúja felmerülhet. Az általunk megkérdezett jogászok is egyetértettek vele ebben. 

"Lehet, hogy Belorussziában mondjuk ez a szokás, de Magyarországon a miniszterelnök nem utasíthatja a belügyminisztert, hogy hogyan folytasson le egy nyomozást. Ez egészen elképesztő"

- mondta Zagyva telefonos érdeklődésünkre. A Facebook-oldalán legutóbb éppen Orbán Viktort, Kövér Lászlót és Áder Jánost ábrázoló képet megosztó Varga-Bíró Tamás részvételével a fideszes médiában megindult ügy kapcsán továbbra is azt kéri, hogy "amit nem követett el, azt ne ragasszák rá", ugyanakkor azért természetesen vállalja a felelősséget, amit ténylegesen mondott egy magánbeszélgetés során. Ismét hangsúlyozta, a "zsidó tempó" kifejezés elhangzott a szájából, de nem "zsidózta le" Varga-Bíró Tamást, és nem fenyegette meg sem a kislányát, sem a feleségét. 

A Terry Black utáni aktuális házi kedvencnek számító Varga-Bíró Tamást egyébként nem csoda, ha nem ismeri az olvasó. A kereskedelmi médiából érkezett, ahol szövegíróként tevékenykedett, majd a korábbi nemzeti oldalon bukkant fel zenészként. Dalokat írt és több fellépést vállalt korábban nemzeti szervezetek rendezvényein. Egészen addig, amíg el nem érte, hogy kiutálják ezekről, és el nem jutott oda, hogy most már csak a Habony-média használja fel az egyébként furcsa változáson keresztülmenő, mára már rettentően irritáló, szánalmasan nemzetieskedő figurát. 

Akiről egyébként sokatmondóan a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület által kiadott szombat.org is közölt egy cikket az MNO-ra hivatkozva, amelyből kiderül, hogy két éve még nyilvánosan támadt neki Polgár Juditnak, csak mert a kormány neki ítélte a Szent István-rendet. Mint írta, „egy magyargyűlölő, illegitim Habsburg-kurva idegenbarát, magyargyilkosról elnevezett díja nem köthet ki méltóbb helyen, mint egy cionista zsidó mellén.” Miután akkor a 444 ezt felkapta, Varga B. tovább gyalázta Mária Teréziát, Szent Istvánt, és kifejtette, mi baja Polgárral. „És nem is az a baj vele, hogy zsidó. Hanem, hogy cionista zsidó. Amely állapot képtelenné teszi őt arra, hogy magyarként a magyar érdekeket tartsa mindenekfelett fontosnak. Tehát, hogy egyáltalán kiérdemeljen bármiféle magas rangú, magyar állami kitüntetést” – írta.

Cikkünk megírása közben Zagyva György Gyula közleményt is kiadott a feljelentésről, amelyben még azzal egészítette ki, hogy

"A 'független' magyar igazságszolgáltatásban eddigi tapasztalataim alapján cseppet sem bízva az ügyet a strassbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága elé is el fogom vinni."

Már csak három kérdésünk van:

 1. Orbán Viktor utasítani fogja Pintért, hogy a törvény teljes szigorával lépjen fel/ne lépjen fel annak kapcsán, hogy Zagyva György Gyula feljelentést tett hivatali visszaélés gyanúja miatt ellene? 
 2. Kell Magyarországon amiatt féltenie a testi épségét valakinek, ha feljelentést tesz a miniszterelnök ellen azután, hogy az ráuszította belügyminiszterét?
 3. Terry Black és Varga-Bíró Tamás után ki lesz az újabb Fidesz-csicska?