Ez igen! Superman Viktor vs. Lex Luthor György

Talán már csúcsrajáratta a miniszterelnök a mantrázást, de lehet, hogy még nem.

Ennek a cikknek a kilobájtjai még kényelembe sem helyezték magukat a számukra kijelölt szerveren. Még éppen, hogy csak olvashatóvá vált a felvetés a Fidesz bármi áron való hatalomban maradásáról, a félelem érzésének felerősítéséről, a biztonságot egyedül szavatolni képes kormányfőről, amikor szembe jött velem ez a mondat: 

"S ha a magyarok, a magyar családok, Magyarország biztonságáról, mai és holnapi biztonságáról van szó, akkor nincsen pardon - jelentette ki Orbán Viktor."

Az is fárasztó volt, amikor '98-ban egy mondaton belül legalább 14-szer kellett elhangoznia, hogy "polgár", de ez a mostani sulykolás már egészen tragikomikus: "magyarok", "magyar családok" (meg lehetett volna még említeni a magyar gyerekeket, a magyar nyugdíjasokat, a magyar gátőröket, pásztorokat, gázszerelőket stb.), "Magyarország biztonsága", "mai és holnapi biztonsága".  

A fenti mondatot a nemzeti konzultációt kísérő "Álljunk ki Magyarországért!" című országjáró rendezvénysorozat mai záróeseményéről szóló tudósításából idéztük.

A Fidesz-frakció előtt Orbán Viktor azt is elmondta, hogy

"Soros Györgynek a migráció jó üzlet, és még jobb lehetne, ha mi nem akadékoskodnánk. Magyarországra és személy szerint rám azért annyira dühös, mert mi a nagy tervének és nagy üzletének útjában állunk."

Nyilvánvaló, hogy Sorosnak jó üzlet a migráció. Azon dolgozik, leplezetkenül, hogy tömegeket települjenek Európába. Az is igaz, ha van a hagyományos értelemben vett európai értékrendre nézve kártékony ember, az Soros György.

De azon már csak mosolyog kínjában az ember, amikor Orbán Viktor Superman szerepébe képzelve magát arról beszél, hogy Lex Luthor, vagyis Soros György azért dühös rá, mert megálljt parancsolt a "nagy tervének".

Migránsok százezrei, milliói ott tobzódnak a déli határon? De a magyar határzáron egyszerűen képtelenek átjönni? Ez a helyzet most?
Persze, kellett a kerítés. Amit meg lehet tenni, azt meg kell tenni a védelmünk érdekében. De azért abba senkinek nem érdemes beleringatnia magát, hogy Soros György migráns-millióit a magyar drót állította meg. Sokkal inkább az EU és Törökország közötti megállapodás szüntelteti a vándorlásukat.

Ezt nyilván pontosan tudja Orbán Viktor is. Csak ezzel még Superman sem tudna választást nyerni.