Gyuri bá' elintézte a milliárdos bizniszt: Garancsiék építhetik át a budai SZOT-szállót

Hogy, hogy nem, megint Orbán haverjának cége szakíthat.

"Már rendelkezünk érvényes építési engedéllyel, és a kivitelezőt is kiválasztottuk, a Market lett a győztes, az építkezés pedig napokon belül elkezdődik"

- árulta el a Világgazdaságnak Wáberer György.

Az üzletember szerint az elmúlt egy évben nyílt tenderen kértek terveket a beruházáshoz, a pályázaton két indulót is díjaztak, és az általuk készített látványterv alapján adtak megbízást a ház komplett tervdokumentációjának elkészítésére.

A kivitelezést az Orbán Viktorral szoros baráti viszonyt ápoló Garancsi István vezette Market Építő Zrt. végzi majd, ami évek óta tarol a budapesti ingatlanpiacon.

Az egykori SZOT-szálló torzója több évtizede csúfítja már a budapesti városképet. Az ígéretek szerint a területen színvonalas társasházat építenek, benne hetven-nyolcvan, főleg 150 négyzetméteres luxuslakással. Úgy tervezik, hogy körülbelül két év múlva, 2019 júniusában adjuk át a házat - vázolta a terveket az üzletember.

Wáberer György szerint a költségeket részben a Waberer’s International értékesítéséből, részben bankhitelből fedezik majd, de amikor árulni kezdik a lakásokat, az ebből származó pénz is beforgatható lesz az építkezésbe.

Az üzletember elmondta: van egy másik beruházásuk is, melyet tavaly ősszel indítottak el: az Alkotás és a Csörsz utca sarkára építenek egy energiatakarékos, 22 ezer négyzetméteres irodaházat, háromszintes mélygarázzsal, amit - mit add Isten - szintén a Market húzhat föl.

265 lakásos lakópark épül a Kopaszi-gátnál

A fejlesztés első ütemében mintegy 26 milliárd forintos beruházással két lakóépület készül el, összesen 265 lakással, az otthonok háromnegyede már vevőre is talált.A lakóépületek átadását 2018 év végén kezdik meg.A lakóépület építésével egyidőben megkezdődik a mintegy 20 ezer négyzetméteres BudaPart Offices "C" épületének kivitelezése is, amelyet 2019 első negyedévében adnak át.