8,4 millióért ad tanácsot az MSZP-nek Puch, aki eltakarítaná Botkát

Tegnap portálunk a Heti Válasz cikke nyomán beszámolt róla: komoly belháború dúl az MSZP-ben.

Belharcok az MSZP-ben: régi SZDSZ-esek és Mészáros Lőrinc társa Botka mögött?

A Heti Válasz csütörtökön megjelent számában az MSZP-ben dúló belharcokról ír. Míg korábban nagy volt az öröm a pártban, hogy Botka László elfogadta a miniszterelnök-jelöltséget, egyre többen nézik rossz szemmel a szegedi polgármester ténykedését.Nem titok: a Botka-ellenes kör egyik vezére Puch László expénztárnok, a Népszava, a Vasárnapi Hírek és a Szabad Föld újságok tulajdonosa.

Puch Lászlónak és köreinek, köztük Tóth Bertalan frakcióvezetőnek nem igazán tetszik Botka László ténykedése, mivel szerintük a szegedi polgármester által volt SZDSZ-esek és egy NER-katona telepedne rá a pártra. Puchék szerint  ha Botka szeptember-októberig nem mozdítja meg a bizonytalan szavazókat és nem egyesíti a baloldali formációkat, akkor távoznia kell. A másik oldalt viszont többek közt az zavarja, hogy Puch László tulajdonában álló újságok komoly hirdetési pénzeket kapnak a kormánytól.

A Magyar Nemzet mai cikkében azt írja, hogy a Tóth Bertalan vezette frakció 8,4 milliós tanácsadói szerződést kötött év elején Puch László cégével, a Hungaroholding Zrt.-vel. A kontraktus arra utal, hogy Puch Lászlónak még mindig elég erős befolyása van az MSZP-ben, ami a belháborúban is kitűnik.