Ennyi pénzjutalmat zsebelhettek be úszóink a vizes világbajnokság után

Megérdemelték!

A Pénzcentrum a hatályos jogszabályok alapján kiszámolta, hogy mekkora összegű állami díj illeti azokat a sportolókat, akik dobogón végeztek a vizes világbajnokságon.

Hosszú Katinka 2 aranya, 1 ezüstje és 1 bronzérme kicsit több mint 8 millió forintot ért az államtól. Verrasztó Dávid, Milák Krisóf és Cseh László az ezüstérmeik után kaptak nagyjából 1,8 millió forintot. A második helyezett férfi vízilabda-válogatott tagjai személyenként 1,1 milliót, a 4x100 méteres bronzérmes férfi gyorsváltó tagjai fejenként 750 ezer forintot kaptak.

A FINA is jutalmaz

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség is ad pénzjutalmat a dobogósoknak. Többet, mint az állam. A 42 úszószám díjazására összesen 2,52 millió dollárt szántak, a világcsúcsokat 8 millió forinttal díjazták.

Egyéni úszószámokban az aranyérem 5,2 millió forintot jelent, az ezüst 3,9 milliót, a bronz 2,6 milliót. Hosszú Katinka négy érme 17,4 millió forintot ért a szövetségnél, ebbe beleszámoltuk azt is, hogy kisebb összeget kapott a női gyorsváltó hatodik helyezéséért, valamint a 200 m gyors hetedik helyéért.

(fotó: Koncz György / Nemzeti Sport)