Kidobtak egy kiskutyát egy józsefvárosi panelből

A politikának reagálnia kell erre az őrületre. Azonnal.

Az esetről az Állatmentő Liga számolt be vasárnapi Facebook-posztjában. Mint írták, reggel kaptak hívást arról, hogy a lakótelep köztéri kukájában egy kutyatetemet találtak. A kölyök nagyjából három hónapos lehetett.

A beszámoló szerint még szombat este az egyik közeli kisboltban a dolgozók hallották, amint egy kisgyermek zaklatottan mesélte édesapjának, hogy pont mellé esett a kutya a betonra. Ezután valaki a kukába tette a tetemet, amit egy hajléktalan talált meg vasárnap reggel.

A bolt dolgozói egy zacskóba tették a testet, és felhívták a rendőrséget, akik a közterület-felügyelethez kapcsolták őket, mert nem közölték velük, hogy vélhetően bűncselekmény történt. Erre akkor került sor, amikor az állatvédő szervezetnek is jelezték az esetet, ezután a rendőrség is helyszínelésbe kezdett.

Az Állatmentő Liga azt írja, hogy kaptak olyan információkat, miszerint egy gyerek az egyik erkélyről azt kiabálta még az este, hogy „most miért kellett kidobni?”.

A szervezet a nyomozás időtartama alatt, az elkövető kézre kerítéséig 100 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Épp ma írtuk meg azt is, hogy elfogták azt a két férfit az óbudai rendőrök, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy élve megnyúztak egy macskát. A szerencsétlen állatot már nem sikerült megmenteni.

A két szörnyeteg a jelenlegi szabályozás értelmében ugyan börtönbe kerülhet, de megúszhatják akár pénzbüntetéssel is, és szinte papírforma, hogy utóbbi fog történni. A törvények szigorításáért több demonstrációt is tartottak már, legutóbb Fülöp, a halálra kínzott kutya szadista gazdájának háza előtt. A Jobbik júniusban azt javasolta az Országgyűlésben, hogy

5-10 év letöltendő (!) szabadságvesztést szabjanak ki az állatokat szándékosan bántalmazó elkövetőkre,

de a tervezetet már a bizottsági szakaszban elkaszálta a Fidesz.