"Európával az európai bérekért" - Újabb jelöletlen óriásplakátok tűntek föl

Na, ezt vajon hogy szedeti le a Fidesz?

A legerősebb ellenzéki párt szerint nem ők rendelték meg a plakátokat, de Szabó Gábor pártigazgató szerint

"nagy örömmel konstatálták a megjelenésüket".

Ahogy arról portálunk első ízben beszámolt, augusztus 20-án veszi kezdetét a Jobbik béruniós aláírásgyűjtése, a párt külföldi szövetségesei pedig szeptember elején kezdik gyűjteni a szignókat.

Vona Gábor pártja azt az ambiciózus célt tűzte ki maga elé, hogy

a gyűjtéshez szükséges idő alatt, 2018 júniusáig, egymillió magyar szignót tesz le a polgári kezdeményezés asztalára.

A mostani hirdetmények azonban a plakátháború újabb, akár az eddigieknél is botrányosabb fejezetét nyithatják meg, hiszen a Fidesz nagy valószínűséggel nem nyugszik majd bele, hogy valaki ilyen módon próbálja megkerülni az Alkotmánybíróság előtt heverő plakáttörvényüket, melyet egyértelműen legesélyesebb kihívójuk, a Jobbik kampánya miatt vertek keresztül rohamtempóban az Országgyűlésen.

Az, hogy most meddig megy el a kormánypárt, még nyitott kérdés, de ahogy arról már az Alfahír is beszámolt, a kormányhivatali dolgozók nemrégiben levezényelt csatasorba állítása eleve újabb szigorítást sejtet.

Hoppá! "A nép nem betiltható, de a kormány leváltható" - ezt üzenik valakik a magyaroknak

Rejtélyes, megrendelő nélküli plakátok jelentek meg a fővárosban, a MAHIR oszlopain. A stílus letisztult; fehér háttér, fekete betűk, az üzenet pedig a következő: "A nép nem betiltható, de a kormány leváltható". A hvg.hu készített fotókat a plakátokról a II. kerületben, a Zsigmond téren, de állítólag már a Múzeum körúton is megjelentek az oszlopokon.