Ezt is megértük: magyarázkodni kell egy baloldali tévében a bérek félzárkóztatása miatt

Kiderült, van közös pont a Fidesz és az MSZP politikijában.

Ezt is megértük: magyarázkodni kell egy baloldali tévében azért, mert van egy politikai párt, amelyik a magyar munkások bérének emeléséért küzd!

Staudt Gábor a pénteki Egyenes beszédben szembesült azzal, hogy az MSZP végérvényesen beleszállt a béruniós európai polgári kezdeményezésbe, amely azt tűzte ki célul, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bért elvet is beemelje Brüsszel az alapelvei közé.

Az MSZP a Fidesz kegyeit keresve köpi szembe saját eszméit

Az MSZP-nek lassan már nem csak a támogatói bázisa fogy el, hanem a neve is. Ugyanis az "SZ" betű, ugyebár a szocialistát hivatott kifejezni, de hol van itt a szociális értékrend, mikor egy, a magyar dolgozók érdekeit szolgáló európai kezdeményezést utasít el a párt.

A legerősebb ellenzéki párt országgyűlési képviselője ismételten aláhúzta: az Európai bizottság jóváhagyta az aláírásgyűjtés megindítását, és továbbra is arra hívta fel a figyelmet, hogy el kellene olvasni a Bérunió tervezetét a véleményalkotás előtt.

Állítsuk meg a béruniót!

Jó esetben legkésőbb 4-5 éves korunkban megtanuljuk (megtanítja nekünk anyukánk, apukánk), hogy más játékát nem illik ellopni/tönkretenni/lenyelni/Julcsika fejéhez vágni). Nos, úgy tűnik a Fidesznek nem volt anyukája (apukának is csak egy Soros jutott), tanulni végképp nem volt hajlandó, a gyerekkori agresszivitást sem sikerült feldolgozni, így maradt a nyakunkon egy koravén, zsémbes, ellenvéleményt nem tűrő, harcias, 40-es öregúr.

Mint mondta, a kezdeményezés jelenlegi stádiumában még nem kell konkrétan megnevezni milyen konkrét jogalkotási eszközökkel segítené elő a Bizottság a bérfelzárkóztatást, de lehetséges példaként felhozta, hogy ha a kohéziós pénzekből elsősorban olyan cégek kapnának támogatást, amelyek elősegítenék a bérek emelkedését, akkor lenne előrelépés.

"Ha összejön az egymillió aláírás, akkor ki fog derülni, hogy a Bizottság mit kezd ezzel a helyzettel".

Hangsúlyozta, ha ezzel az elvvel nem értenek egyet, akkor az nagyon sok mindent elmond az EU-ról, és nagyon sok mindent elmond a baloldalról is. Hiszen jelenleg sem a magyar kormány vezetői, sem pedig a magyar baloldal nem ért egyet azzal a céllal sem, hogy egyáltalán fel kell zárkóztatni a béreket – tette hozzá.

A Jobbik által elindított kezdeményezés még csak az első lépés, és az út is hosszú lesz, azonban a jelenlegi helyzet megváltoztatásához mindenképpen meg kell kezdeni ezt a folyamatot.