Dudás Róbert: Lázár János onnan venne el, ahol már most sincs elég

Dudás Róbert: Lázár János onnan venne el, ahol már most sincs elég

Úgy néz ki, a már eddig is kivéreztetett önkormányzatoktól elveszik a még megmaradt adókat is. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint a bejelentéssel megvárták a választást, most Lázárral tálalták a fekete levest.

"Újabb nyilvános hadüzenetet küldött a kormány a már eddig is kivéreztetett önkormányzatoknak azzal, hogy azt tervezik, elveszik tőlük a még megmaradt adókat is. Lázár "reformja" - a településvezetők szerint is - tönkretenné az önkormányzatokat, azaz a lakosság életét, mert a közbiztonságtól kezdve, egészen a tömegközlekedésig, az óvodák, bölcsődék fenntartásáig kerülne veszélybe minden, és szűnhetnek meg alapvető szolgáltatások" - írja friss sajtóközleményében Dudás Róbert, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus úgy látja, a bejelentéssel megvárták a választást, most Lázárral tálalták a fekete levest. Kifejtette, hogyha Lázár János hozzányúl valamihez, ott általában kő-kövön nem marad. Zokszó nélkül elvon, megszüntet, bezár és tönkretesz, legyen szó bármely területről, ami hozzátartozik.

"Nem ok nélkül kerül sor az elvonásra: még fél év sem telt el az évből, de az államkassza már nemhogy kiürült, mínuszban van. Az évet már eleve hiánnyal tervezték, de azzal talán még a fideszes kormányzat sem számolt, hogy 3-4 hónap alatt annyi lesz a hiány, mint amivel egész évre kalkuláltak. Azzal meg vélhetően az emberek nem számoltak, hogy a saját kormányuk még mindig tőlük akar elvenni"

- hangsúlyozta a konzervatív párt képviselője.

Dudás Róbert éppen ezért azt javasolja a kormánynak, hogy

kevesebbet járjanak Oroszországba és Belaruszba, de ha mennek is, az ország normális működését ne onnan lessék el, kövessenek inkább nyugati példákat. Abban pedig már csak bízni tudunk, hogy a következő célállomás nem Észak-Korea lesz, mert akkor még azt is megmondják majd, hogy ki, mikor és mely napokon mosolyoghat és mikor tilos.

Bár sok mosolyra már most sincs oka az embereknek Magyarországon - tette hozzá a Jobbik-Konzervatívok politikusa.

"Mi, jobbikosok olyan országban szeretnénk élni, ahol végre a magyar nemzeti érdek az első - és ezért is fogunk dolgozni. Átgondolt gazdaságpolitikát, felelős kormányt!" - zárja közleményét Dudás.

(Címlapkép: Lázár János a Gazdasági bizottság ülésén - Béli Balázs/Alfahír)