Lebuktak: elrejtették volna a kínos infókat Sulyok Tamás Wikipédia-oldaláról

Lebuktak: elrejtették volna a kínos infókat Sulyok Tamás Wikipédia-oldaláról

Több, a köztársasági elnök számára kellemetlen részt is megpróbáltak törölni Sulyok Tamás Wikipédia-adatlapjáról. A jelek szerint az államfő kommunikációs munkatársai próbálhatták törölni a nem kívánatos részleteket.

Több, a köztársasági elnök számára kellemetlen részt is megpróbálhattak törölni Sulyok Tamás államfő Wikipédia-életrajzából – erre utalnak az oldal adminisztrátori, szerkesztői bejegyzései - vette észre a Népszava.

Mint kiderült,

egyes szövegrészek a Wikipédia naplója szerinte eltűntek egy időre, de aztán vissza is kerültek.

A köztársasági elnök emberei törölték volna a Sulyoknak kínos részleteket?

Mivel az érintett bekezdéseket egy bejegyzés alapján a „Sándor-palota kommunikációs igazgatójának kérésére” törölték volna, a lap megkereste az államfő hivatalát. Azt akarták megtudni, valóban kezdeményeztek-e módosításokat. Választ azonban nem kaptak.

A bejegyzések alapján az életrajzból kiszedték volna azt a részt, amelyből kiderül, hogy Sulyok Tamás a rendszerváltás idején alapította a Selco nevű vállalkozást.

A Wikipéda-oldal ominózus részében az áll: a Selcót – amely kezdetben edénykészletekkel házalt – „1992-ben záratták be, miután kiderült, hogy az ügynökeik számos esetben engedély nélkül árusítottak.”

Emellett törölték volna többek között azt a részt is, amelyben az áll: „A 2000-es évek elején közhiteles dokumentumok szerint közreműködött magyar termőföldek osztrák kézre adásában, jogi kiskapuk révén kijátszva az erre vonatkozó törvényi tilalmat.”

A szócikkből kiszedték volna azt is: Sulyok Tamást „kritizálták amiatt, hogy alkotmánybírói tevékenysége alatt ő és az AB alapvetően a kormány érdekeit szem előtt tartva működött, mintegy kiszolgálva azt.”

(Címlapkép: Sulyok Tamás/Facebook)