Agócs Tibor díjainak visszavonását kezdeményezi a Jobbik alelnöke

Agócs Tibor díjainak visszavonását kezdeményezi a Jobbik alelnöke

Révi Attila két társával együtt nyílt levélben fordult a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés fideszes elnökének. Pócs Jánost arra kéri, kezdeményezze az erőszakos karateedző állami kitüntetéseinek visszavonását.

Révi Attila, a Jobbik alelnöke, Budai Lóránt, Jászberény polgármestere, valamint a szintén jobbikos Szarvák Márton a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei közgyűlés képviselői levélben fordultak a fideszes Hubai Imre elnökhöz, hogy a következő közgyűlés alkalmával terjessze elő az Agócs Tibornak 2010-ben adományozott Testnevelési és Sport díj visszavonását.

A kitüntetésben részesülő személyek példaképei a hazánknak, az ilyen barbár cselekedetek nem erkölcsileg nem összeegyeztethetők a díj szellemiségével

– írták a jobbikos politikusok.

Rév Attila felhívja a vármegyei elnök figyelmét, hogy Agócs „edzési módszerét” még a miniszterelnök is elítélte, és az egész ország megrázta ez a brutális bűncselekmény.

A Jobbik alelnöke Pócs Jánosnak is nyílt levelet írt. Ennek apropóját az adja, hogy a fideszes országgyűlési képviselő mentegette a gyermekbántalmazó karateedzőt. Pócs „gyenge pillanatnak” aposztrofálta a kisfiú felrúgását. „Egy gyermek bántalmazása nem gyenge pillanat, ahogy a bántalmazó védelme sem” – szögezte le Rév Attila.

Értem én, hogy igyekszik védeni a mundér becsületét, de annak is van egy határa. […] A gyermeket, a kiszolgáltatott helyzetben lévő embertársainkat bántalmazókkal szemben zéró toleranciát követelünk.

Rév Attilag Jászberény polgármesterének példamutató eljárását ajánlom Pócs figyelmébe: Budai Lóránt rendkívüli közgyűlésen vonatta vissza Agócs városi díjait. „Ha valóban szorult önbe együttérzés, azt ne Agócs Tiborral szemben gyakorolja, hanem a bántalmazott kisfiúval szemben tegye, és mint a térség országgyűlési képviselője azonnal kezdeményezze Agócs Tibor állami kitüntetéseinek visszavonását” – írta.

(Címlapkép: Révi Attila/facebook)