Lendvai Ildikó keményen reagált Vona Gábor levelére

Kérdésözön.

Vona Gábor hétfőn tévévitára készült Botka Lászlóval, de az MSZP miniszterelnök-jelöltje időközben lemondott. A Jobbik elnöke ezért ma Facebookon fordult a baloldali szavazókhoz.

Vona Gábor nyílt levelet írt a baloldali szavazóknak

Vona Gábor azt írja a Facebook-oldalán, hogy Magyarországon az emberek többsége kormányváltást akar, mert„az országnak elege van Orbán Viktor aljas, szociálisan érzéketlen, antidemokratikus és korrupt uralkodásából."Hozzáteszi: ehhez azonban minden kormányváltást akaró emberre szükség van.A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint Botka László lemondásával megváltozott az ellenzék helyzete, világossá vált, hogy ki a kihívó erő.

Erre reagált most Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke. Válaszának első részében kérdésözön olvasható. A végén aztán levonja a konklúziót is:

„Vona azzal csábít: nem a baloldal és a jobboldal között van a különbség, hanem a kormány és a kormányváltók között. Ez jól hangzik, és egy másfajta jobboldalra igaz is lehetne. Csakhogy piszkos ruhát nem úgy váltunk, hogy a szennyesládában keresgélünk."

A teljes válasz itt olvasható: