Varga Mihály kétmilliárdos szívességet tett Andy Vajnának

Míg a földi halandóról minden bőrt lenyúznak, a filmmogulnak elengedik az adóterheit.

Vajna ugyanis szeptember 30-i hatállyal - és a nemzetgazdasági miniszter előzetes engedélyével - egyesítette két kaszinóüzemeltető cégét: az LVC Gold Kft. beolvadt az LVC Diamond Kft.-be.

LVC Diamond ezzel a lépéssel a kaszinócézár mind az öt létesítménye fölött átvette az uralmat: az óbudai Atrium Eurocenter, a Széchenyi téri Sofitel, a zuglói Atlantis, a Corvin sétányon lévő és a belvárosi Tropicana most már mind egy cég alá tartozik.

Mi a csavar?

A Magyar Nemzet adószakértői vélemények alapján úgy véli, az összevonásra azért volt szükség, mert így nagyságrendekkel kevesebb játékadót kell fizetnie az LVC Diamondnak, mint amit eddig kellett a két különálló cégnek:

az összeolvadás után nagyjából 1,7 milliárd forinttal csökken majd a befizetendő összeg, ami így mindössze 400 millió forint körül lesz.

Ez kevesebb mint 2 százaléka a 22,6 milliárd forintos árbevételnek, tehát ez alapján kijelenthető, hogy Andy Vajna kaszinói igen baráti adókulccsal működhetnek.

A fideszes Varga Mihály tehát tett egy kétmilliárdos szívességet a médiamogulnak, és ezzel a lépéssel hasonló összeggel rövidítette meg a magyar költségvetést.

Köszönjük szépen, miniszter úr, Andy Vajnánál bizonyára jobb helyen lesz az a pénz, mint a hazai egészségügyben, netán az oktatásban lett volna...