2017. 10. 12. 19:44

Rendőrt hívtak a felvidéki magyar nőre, mert anyanyelvén szeretett volna ügyintézni az OTP-ben

Egy magyar többségű városban, egy magyar tulajdonú bankban. 

Polgár Hajnalka három héttel ezelőtt tért be a somorjai OTP fiókba, ahol magyar nyelvű kiszolgálást szeretett volna kérni - írja a Körkép.sk felvidéki magyar portál.  A bank helyi promóciós anyagaiban azzal reklámozza magát, hogy erre náluk minden esetben lehetőség van. A szlovák ügyfélszolgálatos munkatárs közölte vele, hogy magyarul beszélő kollégája jelenleg elfoglalt, és felszólította, hogy adja át a helyét másnak. A hölgy azonban nem akart újra sorba állni, szerette volna megvárni, míg a magyar nyelvű kiszolgálást sikerül biztosítani számára. 

Ekkor a bankfiók több munkatársa is rátámadt és szidalmazni kezdték. 

"Nem tud szlovákul? Nem szégyelli magát? Hol él maga? Mi nem vagyunk kötelesek magát magyarul kiszolgálni! Ha magyar kiszolgálást akar, költözzön Magyarországra! Ez itt Szlovákia!"

 - hangzott a hamisítatlan 24 karátos prolisoviniszta érvelés. 

A fiók alkalmazottai végül rendőrt hívtak, aki jegyzőkönyvet vett fel az incidensről.

Tehát

egy magyar többségű városban egy magyar tulajdonú bankban, a nemzetinek mondott magyar kormány egyik kedvenc oligarchája, Csányi Sándor OTP-jének egyik fiókjában magyarellenes kirohanásokkal szidalmaztak és rendőrt hívtak egy magyarra, mert az magyar kiszolgálást szeretett volna. 

Megdöbbentő ügy - volna, ha ez lenne az első eset. De a helyzet az, hogy ez már a sokadik alkalom, amikor az OTP, vagy az Orbánékhoz még közelebb álló CBA köpi arcon a határon túli magyarokat. Júniusban szintén Felvidéken, Révkomáromban keltettek közfelháborodást az OTP kizárólag szlovák nyelvű plakátjai

Szávay istván jobbikos országgyűlési képviselő többször is felhívta a figyelmet a jelenségre, Sneider Tamás pedig tavaly decemberben levélben fordult a bank vezetéséhez. A politikusnak írt válasz szerint 

"az OTP Bank elkötelezett a külhoni magyarok anyanyelv használatának biztosítása ügyében, a leánybankok irányába pedig határozott elvárásként fogalmazzák meg a levélben jelzett célok teljesülésének az elősegítését."

Ennek továbbra sem látjuk túl sok nyomát, holott 

a határon túli magyarok családoknak muszáj az OTP-nél számlát nyitni,

mert a magyar állam kizárólag a bankon keresztül utalja ki az oktatási és nevelési támogatást.