2017. 10. 13. 12:49

Navracsics nem tartja fairnek Semjént, aki lehazaárulózta

„Nem fair Semjén Zsolt bírálata, aki engem hazaárulással vádolt meg” - jelentette ki a fideszes uniós biztos, Navracsics Tibor a Civil Rádióban. Múlt héten Semjén Zsolt a Kossuth Rádióban azt mondta róla, hogy a nemzetéhez kellene hűségesnek lennie, és nem egy nemzetközi szervezethez. Mindezt azért, mert Navracsics szeptember végén a HírTV-nek, majd egy hete az Európai Bizottság magyarországi képviseletén rendezett budapesti beszélgetésen is arról beszélt, hogy csak választási kampányfogás a Soros-terv, „nem szerepel a bizottság munkatervében”.

Navracsics szerint bár Semjén nem volt vele az, Orbán viszont fair volt vele.

„Nem fair Semjén Zsolt bírálata, aki engem hazaárulással vádolt meg. Fair viszont a miniszterelnök bírálata, aki szerint én tévedek, és neki van igaza. Vagyis nem hazaárulás-kérdésről van szó; ez egy vita a bizottság és a magyar kormány között”

– mondta Navracsics.

Arra a kérdésre, mit gondol arról, hogy rendre a Soros-terv végrehajtójának csatlósaként tüntetik fel, azt mondta,

„ez a politikai vita sajátja. Nem örülök neki, nyilván. Különösen nem örülök neki, hogy ha ezt olyan emberek mondják, akik a megelőző 10-15 évben nem győztek ájuldozni az én úgynevezett zsenialitásomtól, és lapogattak, hogy mekkora barátok vagyunk.”