Nem létező nevekre is kiküldik a sorosozós konzultációs leveleket

A kormány totálisan hülyének nézi az embereket.

A Magyar Nemzet azt írja: egy zuglói lakos panaszolta el a lapnak, hogy Kun Bélának címezve is érkezett elsőbbségi levél a Soros-tervről, de a 79 éve halott, Moszkvában kivégzett kommunista politikus nem a Szugló utcában lakik. Erre a címre állítólag már nem először érkezik Kun Bélának levele.

Az Alfahír is beszámolt a Magyar Nemzet korábbi cikke alapján, hogy egy 1977-ben, nyolcéves korában elhunyt fiú nevére is kiküldték a konzultációs levelet. A lap azt is hozzátette: ez volt az első eset, hogy a 40 éve elhunyt gyermeket megkeresték egy kampányban. A Hír TV nemrégiben leleplezte, hogy kamu e-mail-címekről, és egy személy által akár többször is ki lehet tölteni a nemzeti konzultációt.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a Magyar Nemzeti megkeresésére a furcsa anomáliákról úgy nyilatkozott:

„Teljesen nyilvánvaló, hogy még a hetvenes években elkövetett adminisztratív hibát mosott partra a víz.”

A kormányszóvivő elképesztő teóriával állt elő, szerinte miután

még a kommunista időkben elkövetett hibáról van szó, nem hiszi, hogy ezt az ő orruk alá kellene dörgölni.

Ellentámadásba lendülve azt mondta: „érdekes dolog”, hogy az érintettek miért nem nyilatkoztak korábban arról, hogy minden negyedik évben megkapják azokat az értesítéseket, amelyek választásra hívták a már elhunytat, vagyis ez „miért éppen most, ebben a kampányszerű időszakban vetődik fel”.

A Magyar Nemzet szerint Kovács nem akart tudomást venni arról, amit jeleztek, vagyis, hogy ilyen anomália most fordult elő először.

A kormányszóvivő egyébként azt mondta: a konzultációs íveket lakcímnyilvántartás alapján küldik ki, ennek adatbázisa nyilvánosan elérhető és megvásárolható minden politikai erő számára.