Késelés és bunyó után: lezárnak 4 szektort a Groupamában

3 milliót fizet a Fradi, 200 ezret a Loki.

Mint arról portálunk is beszámolt, a tenyérszkenner ellen távolmaradásukkal három évig tiltakozó szurkolók egy csoportja a Fradi–Loki-meccs szünetében „megtalálta” a helyüket átvevő, Halhatatlanok nevű „kubatovista” szurkolói csoport vezetőjét. A „randevú” verekedésbe torkollt, késelés is történt. A BRFK szerint egy ember könnyebben, kettő súlyosan megsérült.

Incidens a Fradi-meccs szünetében

Az Index információi szerint a stadionban a Kubatov Gábor klubelnök által bevezetett rendszabályok ellen távolmaradásukkal tüntető régi Fradi ultrák, és helyüket átvevő újak kerültek összetűzésbe. Több beszámoló szerint késeléses is történt, az összetűzés egyik résztvevője a "kubatovista" kápó, azaz a klubelnökhöz hű szurkolói csoportok vezetője volt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség természetesen vizsgálta az esetet, és a Fegyelmi Bizottság keddi ülésén meg is született a határozat:

A FEB az FTC – DVSC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint a rend mérkőzés alatt történt nem megfelelő biztosításáért (a mérkőzés szünetében a hazai szurkolók részéről súlyos szurkolói rendbontás történt, amikor a szurkolók egy csoportja összeverekedett egymással, amelynek eredményeként három személy megsérült, akiket kórházba szállítottak. A sérülés okozásnál megállapítható volt, hogy két szurkoló esetében a sérülést a Stadion területére bekerült késsel okozták) 3.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a Groupama Aréna „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorainak 3 soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását. A FEB a DVSC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet és az ellenfél szidalmazása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Ez azt jelenti, hogy a Videoton, a Budapest Honvéd és a Balmazújváros ellen üres marad a kapu mögötti rész. A B-középről legközelebb jövő március közepén, a Felcsút elleni bajnokin lehet szurkolni.

Ja, ha valakit esetleg érdekel: a meccset 2-1-re a Fradi nyerte.