"Idegen, jegyezd meg, itt az ukrán a gazda!" - eljárást indítottak a magyar zászlót Beregszászon letépő soviniszták ellen

Amúgy tétlenül nézték végig a gyalázatos jelenetet. 

A KárpátHír kárpátaljai magyar portál azt írja, a hatóságok garázdaság miatt nyomoznak. Az egyenruhások végignézték az egész gyalázatos jelenetet, most azonban azt mondják,

"a provokatív cselekedetet végrehajtók személyének azonosításán" még dolgoznak.

Kárpátaljai magyar portálok beszámolói szerint szombaton és vasárnap maszkos tüntetők vonultak fel előbb Ungváron, majd Beregszászon, magyarellenes jelszavakat skandálva. A Karpatszka Szics szombaton a konzulátus kapujára „Nem! – a magyar sovinizmusra, Igen! – az ukrán-magyar nemzeti testvériségre” feliratú plakátot helyezett el. 

Ukrán szélsőségesek leszedték a magyar zászlót a beregszászi városházáról

A Karpatszka Szics szombaton a konzulátus kapujára „Nem! - a magyar sovinizmusra, Igen! - az ukrán-magyar nemzeti testvériségre" feliratú plakátot helyezett el. A szervezet tagjain kívül egyetlen civil lakos sem csatlakozott a tüntetéshez. Az akciót a konzulátus biztonsági őrei és rendőrök felügyelték.Vasárnap legalább száz tüntető sorakozott fel a Karpatszka Szics, a Szvoboda, valamint a Jobb Szektor ultranacionalista csoportosulások zászlaja mögött Beregszász központjában.

A tüntetők Beregszászon letépték a magyar lobogót a városházáról, majd hazafelé menet még szuvenírként magukkal vitték a magyar zászlót Jánosi és Gát községházájáról is. 

A Szvoboda helyi vezetője, Oleg Kucin vezette demonstrálók többek közt azt skandálták: 

„Idegen, jegyezd meg, itt az ukrán a gazda! „Egy nyelv, egy nemzet, egy haza, ez Ukrajna!”

Kucin beszédében "túlságosan is liberálisnak" nevezte a nemzetiségi oktatást ellehetetlenítő oktatási törvényt, és azt üzente a magyaroknak:

"Nekünk van saját földünk és vannak törvényeink. Akartok a mi törvényeink szerint élni? Ha nem akartok – Magyarország nagy!"

űA szervezet Facebook oldalán tagadta, hogy közük lenne a beregszászi megmozduláshoz, s kijelentették, hogy "nem céljuk a magyarellenes provokáció". Ehhez márciusban

"Késhegyre a magyarokkal!"

jelszót ordibálva masíroztak Ungváron.

Két hónapja sincs, hogy ugyanezen az oldalon szólítottak fel összefogásra a "földalatti fegyveres magyar egységekkel" szemben, amelyek szerintük "évente kétszer a magyar hadsereggel gyakorlatoznak együtt".

A soviniszta hallucinációkban létező mindenre elszánt magyar irredenta gerillákkal eellentétében a KSZ-nek 

tényleg van kiképzőtábora Kárpátalján.

Idén júniusban a szervezet egy Munkács környéki táborban az ifjúsági és sportminisztérium, valamint a Kárpátalja megyei ifjúsági és sportfőosztály védnöksége mellett pedagógusok, ifjúsági szakemberek és kelet-ukrajnai veteránok számára szervezett

kétnapos katonai kiképzést.

A magyargyűlölő ukrán soviniszták saját kezükbe vennék Kárpátalja "védelmét"

Összefogásra szólította fel a nacionalista erőket "ukrán Kárpátalja" szeparatistákkal szembeni megvédése érdekében a Karpatszka Szics (KSZ) kárpátaljai félkatonai szervezet parancsnoksága. A hírhedten magyarellenes félkatonai szervezet már a magyar honvédséggel együtt gyakorlatozó gerillacsapatokat vizionál az elszakított területre, akikkel szemben természetesen ők jelentik a biztonság egyetlen zálogát.

A KSZ 2015-ben nemzetközi botrányt is kavart azzal, amikor ikvidálással fenyegette meg a Jobbik és a HVIM kárpátaljai aktivistáit.