Vona nyitott a XXI. századi pártokkal való kompromisszumra

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje interjút adott a Magyar Nemzet Online-nak, többek között arról beszélt: ha a történelmi helyzet azt kívánja meg, illetve a választási eredmény erre készteti, a Jobbik hajlandó lenne az LMP-vel és a Momentummal is - mint XXI. századi pártokkal – kompromisszumot kötni arra, hogy az Orbán-kormányt leváltsák. Ugyanakkor hozzátette: természetesen a Jobbik egyedül szeretne nyerni, más pártokkal nem egyeztettek és nem tárgyaltak. „A Jobbik egyedül fogja megmérettetni magát a választáson, mert úgy érzi, hogy egyedül meg tudja nyerni” – szögezte le.

Vona Gábor kijelentette: az emberek többsége kihívót keres, és különösen Botka László szocialista jelölt visszalépése óta a Jobbik az egyetlen esélyes vetélytársa a kormánypártoknak. A közvélemény-kutatások eredményeire reagálva azt mondta:

a társadalom félelmei sosem voltak ennyire erősek, mint most.

Szerinte 2017-ben a demokrácia mélypontját éli Magyarországon, sokan nem merik elmondani valódi véleményüket, 2018 azonban meglepetést fog okozni.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje emellett a Havas Henrik által róla írt könyvéről is beszélt.

„Havas Henrik választása az az én számomra valahol egy elismerés volt, hiszen, ha Havas Henrik rólam ír könyvet, akkor az valamit jelent az ellenzék helyzetét illetően”

– mondta Vona.

A Közös Ország Mozgalom kezdeményezéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: a pártalkuk helyett a kormányváltást akaró választóknak kell összefogniuk, a választókerületekben majd meg fogják keresni az emberek a legalkalmasabb pártot, jelöltet. (A teljes interjút ITT nézheti meg.)

a pártalkuk helyett a kormányváltást akaró választóknak kell összefogniuk, a választókerületekben majd meg fogják keresni az emberek a legalkalmasabb pártot, jelöltet.