2017. 11. 22. 16:53

Erőműve még nem volt a felcsúti polgármesternek – eddig!

Várhatóan Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerül a Mátrai Erőmű. Ez az egység láthatja majd el energiával a szintén az ő birtokában levő búzakeményítő-gyárat is.

Vélhetően Visontán, a búzakeményítő-gyára mellett vásárol erőművet Mészáros Lőrinc – tudta meg a valasz.hu. Az ehhez szükséges két céget már létre is hozták Status Geo Invest, valamint Status Power Invest Kft. néven. Előbbi tevékenységi körei között a bányászat is feltűnik, utóbbihoz az áramelosztáshoz kapcsolódó feladatokat csoportosították  – írja a portál.

A lap értesülései szerint az ugyancsak bányászattal és áramértékesítéssel foglalkozó Mátrai Erőmű lehet Orbán Viktor strómanjának célpontja a cseh és szlovák milliárdosok által alapított Energetický a Průmyslový Holdinggal (EPH) közösen. Az EPH-ról korábban az Index írt terjedelmes összefoglalót. Mészáros Lőrinc alig két hónapja kapott 6,2 milliárd forint beruházásösztönző állami támogatást a visontai búzakeményítő gyárra. Az ország nyolcadik leggazdagabb embere által megszerezni kívánt Mátrai Erőmű ennek a gyárnak a működéséhez biztosítaná a gőzt és az áramot – véli a valasz.hu.

Most épp 6,2 milliárdot kapott a pénzünkből Mészáros Lőrinc egy gyárépítésre

A Mészáros Lőrinc és Szijj László érdekeltségébe tartozó Visonta Project Kft. a mátrai erőmű mellett építtet búzakeményítő-gyárat, amihez a cég 6,2 milliárd forintos állami támogatást kapott az építkezésre a Nemzeti Befektetési Ügynökségtől. Ez az idei 22 beruházásösztönző támogatás közül a legjelentősebb összeg.Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint minden támogatás esetében kiszámítják, hogy az megtérül-e a cég adó- és járulékbefizetéseiből.