Itt a 106 fideszes, akik helyben képviselhetik Orbán Viktort – Németh Szilárd talán most már kiesik a parlamentből

Felkészültek a küzdelemre.

A lista igazából sok igazán nagy meglepetést nem tartalmaz, a legjellemzőbb talán az, hogy a gyanúba keveredő Simonka Györgyöt újra indítják Békés megyében (Orosháza), míg Békéscsabán a sorozatos belháborúk következtében viszont váltás lesz, Hanó Miklós válthatja a jelenlegi országgyűlési képviselőt, Vantara Gyulát.

Mengyi Roland viszont kiszorult az egyéniből, a Voldemortként is ismert fideszes helyett Tiszaújvárosban Koncz Ferenc szerencsi polgármester száll versenybe a mandátumért.

Vidéken 4 évvel ezelpőtt tarolt a Fidesz, mindössze két körzetben nem sikerült győzniük. Az egyik ilyen Miskolc 2-es számú körzete: itt váltott is Orbán Viktor: Hubay György indul 2018-ban, Miskolc másik fideszese, Csöbör Katalin viszont újrázhat.

Szegeden viszont egyelőre nincs még jelöltje a Fidesznek, sem pedig Rogán Antal magán rezidenciájában, a főváros V. kerületében (a propagandaminiszter nem indul jövőre).

Ha már Budapest: a VII. kerületben, a bulinegyeddel szemben elbukó Rónaszékiné Keresztes Mónika helyett Orbán Ráhel jogi képviselője, Bajkai István száll harcba, míg a XIII. kerületben a KDNP-s országgyűlési képviselő, Harrach Péter fiát, Harrach Tamást jelölik közösen a kormánypártok.

Mindenki örömére Németh Szilárd újrázhat Csepelen: és ha ugyanúgy elbukja az egyénit mint 4 évvel ezelőtt, előfordulhat, hogy most listáról sem férhet be. (Emlékezetes, négy évvel ezelőtt csak az 59. helyen állt az országos listán, és ő volt az utolsó, akik onnan bejutott a parlamentbe).

A nagy nevek közül Kósa Lajos, Lázár János a ma már megszokott körzetükben indulhatnak, míg Gulyás Gergely frakcióvezető a XII. kerületben váltja Fónagy Jánost.

Akárki is indul, a kormányváltáshoz a 106 egyéniben választókörzetben kell megverni a Fidesz-KDNP-t, az ellenzéknek összesen legalább 40 helyen kell győznie ahhoz, hogy jövőre ne legyen ismét kétharmada Orbán Viktornak.