Róna Péter: Orbán Viktor célja, hogy Vona Gábor pártja ne legyen a parlament tagja, és szűnjön is meg

Világos szavak.

A neves közgazdász az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Jobbikot ért 660 millió forintos bírsága kapcsán fogalmazta meg fenti megállapítást.

Ugyanakkor, ahogy azt a jobbikosok is már hangsúlyozták az ÁSZ döntést követően, a Jobbik eltiprása csak az első lépés, ezért is van szükség arra, hogy a magyar társadalom megvédje a demokráciát.

Hiába küzd a hatalom! A Jobbikot támogatják az emberek abban, hogy mégis el tudjon indulni a választásokon

Emlékezetes, a korábbi országgyűlési képviselő, Domokos László vezette Állami Számvevőszék (ÁSZ) 4 hónappal a választások előtt döntött úgy minden jogalap nélkül, hogy a Jobbiknak több mint 660 millió forintos bírságot kell megfizetnie. Ez az ítélet egybecsengett azzal a fideszes szándékkal, hogy a legerősebb ellenzéki párt ne indulhasson el a 2018-as választásokon.

„A miniszterelnök szándéka egy diktatúra létrehozatala. Ez nemcsak a Jobbik esetéből vonható le, hanem az egész viselkedéséből néhány éve. A miniszterelnök eltökélt szándéka az, hogy Magyarországot Európáról leszakítsa. Olyan intézkedéseket, lépések sorozatát tette az elmúlt években, amelyek egyike sem fogadható el egy európai jogállamban. Ezzel ő be akarja bizonyítani, hogy márpedig Magyarország nem egy európai jogállam, tehát Magyarország nem lehet része az Európai Uniónak, tehát ki akarja provokálni, hogy minket az Európai Unióból dobjanak ki” – magyarázta Róna Péter.

Róna Péter a bérunióról: A jövő gazdasági modelljét nem lehet a kizsákmányolt munkaerőre építeni

Róna Péter portálunknak elárulta, miért vált szerinte tarthatatlanná a jól képzett, de olcsó keleti munkaerőre épülő nyugat-európai gazdasági modell, és miért van egyre égetőbb szükség a bérunióra. A nemzetközi hírű közgazdász arra is rávilágított, hogyan áldozza föl politikai okokból a Fidesz és Orbán Viktor a magyar munkavállalókat a nyugati nagytőke oltárán, és kinek üzent Kövér László akkor, amikor azt mondta, hogy a magyarok kevesebbel is beérik, mint a nyugati dolgozók.