A katasztrófavédelem talált 360 ezer rejtőzködő kéményt

Átnézték az országot, kiderült, hogy minden hatodik kémény ismeretlen volt.

A katasztrófavédelem munkatársai befejezték a sormunka szerinti kéményellenőrzéseket és százezres nagyságrendben bukkantak olyanokra, amik eddig semmilyen nyilvántartásban nem szerepeltek – írja a HVG. Az LMP-s Demeter Márta kérte ki a pontos számokat, Pintér Sándor belügyminiszter válaszolt neki: 360 248 olyan égéstermék-elvezetőt találtak, amelyekről senki nem tudott, csak akik ott élnek.

A kétmilliónál is több ellenőrzés közül 23 ezer esetben találtak olyan problémát, ami élet- és vagyonbiztonság veszélyes. 213 esetben tűzvédelmi bírságot szabtak ki, mert tilalom ellenére üzemeltették a kéményt.

Januártól a titkos kéményekhez is időpontra érkezik a kéményseprő:

Januártól időpontra jön a kéményseprő

Hajdú Márton a január 1-jén életbe lépő szabályváltozások közül kiemelte: a jövőben az egylakásos ingatlanokban lakók nem kapnak papíralapú értesítést arról, hogy a kéményseprők mikor érkeznek. A változás az, hogy januártól a lakók interneten, telefonon, vagy a személyes ügyfélszolgálatokon keresztül "előre fixálhatják" a nekik alkalmas időpontot a kéményseprési munkákra.

(fotó: energiaoldal.hu)

A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát.
A rendvédelmi terület valamennyi szakmája bajban van a rendőröktől és a tűzoltóktól a pénzügyőrökön át a büntetés-végrehajtásig.
A Magyar Közgazdasági Társaság a munkaerőpiaci helyzetről és kilátásokról rendezett konferenciát.