L. Simon is védelmébe vette, hogy Milo Yiannopoulos majd jól megadja-megmondja

Kinek kell ez az egész provokatív performansz...?

Megosztó, ugyanakkor tematizáló tényezővé vált, hogy a 32 éves, nyíltan homoszexuális, zsidó származású és görög felmenőkkel rendelkező, újságíró-blogger-troll, aki meg tudja magyarázni a pedofíliát, kedveli a fekete férfiak nemi szervét, karácsonykor apácaruhában elmélkedik térdelési szokásairól, Magyarországra látogat, elmondani és megosztani magvas gondolatait az arra kíváncsi, és szellemi megtermékenyítésre váró magyar rajongóinak. Először úgy volt, hogy ezt az "Európa jövője" című V4-es rendezvényen teheti majd meg, de vélhetően a magát keresztény-konzervatív és jobboldalinak, Brüsszel-, Soros-, migránsellenesnek mondó kormányzat berkein belül is ellenérzések támadhattak Yiannopoulossal kapcsolatban. Mindezt annak ellenére, hogy az újfideszes szellemi műhelyekben akadtak olyanok is, akik arról írtak, hogy szívesen elé térdelnének, esetleg arra ajánlkoznának, hogy jól megadja nekik a tüzestollú botrányhős.

Csak azért is elhívják a pedofíliát védelmező, apácaruhában pózoló homoszexuális "jobboldali" trollt

A Terror Házát is működtető Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány mindenképpen Magyarországra hozza előadni Milo Yiannopoulost - írja az Index külügyminisztériumi forrásokra hivatkozva. A magát jobboldalinak és katolikusnak tartó blogger eredetileg egy V4-konferencia meghívottjaként szólalt volna fel, de miután ez nyilvánosságra került, a meghívottak listáját levették a honlapról.

A kormánypárti politikusok sem fukarkodtak azonban a véleményükkel. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője nem igazán igyekezett védelmébe venni Yiannopoulos meghívásának az ötletét, és inkább az elhatárolódás felé tolta az ügyet. A Gulyásnál politikailag sokkal tapasztaltabb Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő ugyanakkor a védelmébe vette az újságíró-blogger-trollt. Most pedig már itt az újabb szolidáris megnyilvánulás, L. Simon László a Facebook-oldalán tette hozzá a magáét, bejegyzésének „A liberális homofóbia margójára” címet adva.

L. Simon nem érti, miért ne lehetne meghívni egy erősen megosztó kijelentéseket tevő közéleti személyiséget egy konferenciára. Szerinte Yiannopoulos sok-sok megszólalása közül van olyan, amivel azonosulni lehet, van amivel egyáltalán nem. Ezután hosszú fejtegetésbe kezdett Yiannopoulos homoszexualitásáról és a pedofíliával kapcsolatos megjegyzéseiről.

„Vajon honnan veszi az újságíró, hogy a jelenlegi magyar kormány által hangoztatott értékekkel ellentétes egy homoszexuális személy meghívása egy nemzetközi konferenciára?”

- teszi fel a kérdést a fideszes politikus.

„Mert abból, hogy a jelenlegi kormány családpolitikájának a fókuszában - nagyon helyesen - a férfiak és nők házasságára és gyermekvállalására épülő klasszikus családmodell áll, még nem következik az, hogy bárkinek a véleményét, művészi, tudományos teljesítményét azon az alapon kérdőjelezné meg, hogy az illetőnek milyen a nemi identitása, illetve hogy klasszikus családban él, vagy sem”

- írja L. Simon.

Bejegyzésének konklúziója: nem kérnek „a liberális gondolatrendőrség áldásos munkájából”, majd egy vaskos Vonázással zárja gondolatfonalát. Milo Yiannopoulos pedig jön, nem tudni, mikor és pontosan hová, de magyarországi performanszán biztosan mond majd olyat, amiről sokat fognak még beszélni és írni itthon. De hogy ez kinek kell....?