Ha Orbán testvérének ismerőse vagy, akár százszorosára is nőhet a céged bevétele 3 év alatt

Nem egy Mészáros Lőrinc, de szép azért teljesítmény.

A Direkt36 beszámolója szerint az irodai és számítástechnikai eszközök forgalmazásával foglalkozó IMG Solution Kft. nevű cég 2012-ben még csak 46 millió forintot fialt, 2015-re azonban már 4,7 milliárdos bevétellel boldogította vezetőségét, miután sorra kezdte nyerni a nagy összegű állami pályázatokat.

A Direkt36 szerint ifj. Orbán Győzőt és Szentgyörgyi Gábort egy közös szenvedély köti össze hosszú-hosszú évek óta, ami valószínűleg az üzleti életben sem múlt el nyomtalanul:

Orbán Viktor testvére évek óta a birkózásban érdekelt NIKÉ Sportegyesület tiszteletbeli elnöke, ennek munkájában pedig Szentgyörgyi is aktívan részt vett.

Az IMG Solution 2013 szeptemberében - a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság által kiírt pályázaton való sikeres szereplés után - került be az első nagyobb keretmegállapodásba. Ez egy 44 milliárd forintos keretösszegű szerződés volt "számítógéprendszerek és kapcsolódó szolgáltatások" biztosítására az állami szerveknek.

Az IMG azóta nem tudott hibázni, és még 8 másik hasonló keretszerződésbe küzdötte be magát, melyek közül négyet tavaly hirdettek ki; ezek közt volt egy 80 milliárd forintos összegű, informatikai eszközök beszerzéséről szóló keretszerződés is.

A közbeszerzési eljárások nyilvános adataiból kiderül, hogy cég a keretmegállapodásokon kívül is több mint 600 millió forintnyi állami megbízást kapott, és többek között a Magyar Nemzeti Banknak és a MÁV Zrt.-nek is szállított informatikai eszközöket.

Offshore-ozik Orbán testvére

Alig két hete írt arról a Heti Válasz, hogy a Fidesz oligarchái milyen módszerekkel teszik átláthatatlanná saját üzleti érdekeltségeiket. A stróman alkalmazása, az elsőbbségi részvény birtoklása, valamint a magántőkealap létrehozása mellett a legkézenfekvőbb az offshore cég bevonása.