Milliomos fideszes polgármesterjelölt játssza el a minimálbéres munkásembert Orbánék kiadványában

fotó: Ajtai Péter - Facebook

Ismét bizonyított a NER. Az Orbán-kormány kiadott egy kampánykiadványt, mellyel a hűséges nemzeti konzultálókat örvendeztette meg. A szakmunkás minimálbér emelkedésével foglalkozó résznél egy overallba öltözött, kezében sárga védősisakot fogó, kissé pocakos, de mindenképpen derűs dolgozó fejezi ki boldogságát: "Ha munka van, minden van". Csakhogy a kormány jómunkásembere nem más, mint Ajtai Péter, Bélmegyer 2014-es fideszes polgármesterjelöltje - abban a békési településben, amely határában Mészáros Lőrinc vásárolt egy vadászkastélyt, amit aztán az utak használhatatlansága miatt helikopterrel szokott megközelíteni.

De vajon milyen lehetett a casting? - vetődhet fel a kérdés minden jó szándékú adófizető polgár fejében a napokban kézhez kapott kormánypropaganda láttán.

Egyébként Ajtai Péter azontúl, hogy Bélmegyer fideszes polgármesterjelöltje volt, egy elég sikeres békéscsabai vállalkozó is. Több boltja is van a megyeszékhelyen (Pietro ABC, Pietro Pékség), illetve úgy tudni, megszerezte a Kazángyártó és Gépipari Vállalat egy volt malom épületét. Állítólag szállodát csinálna belőle, ami nem lenne meglepő, mert van egy ingatlanokkal foglalkozó cége is az Opten nyilvántartása alapján.

A szálloda kapcsán Békéscsabán arról beszélnek, hogy az üzletbe Mészáros Lőrinc is beszállna.

A kampányfogás

Nyilván a pletykákat erősíti az emlékezetes tavalyi történet is.

Még 2017 februárjában derült ki, hogy Mészáros Lőrinc bevásárolt Békés megyében, amikor is a nemzet gázszerelője ténylegesen a saját "nevére vette" a Murátó Mezőgazdasági Zrt.-t, amelynek a leányvállalata az ugyanott bejegyzett Hidasháti Mezőgazdasági Zrt., amely nemcsak többezer hektár termőfölddel, hanem a bélmegyeri 17 szobás Kárász-kúria 13 hektárnyi birtokával is megörvendeztette az új tulajt.

Na, most már nem lesz ciki meglátogatni a fideszes uraknak Mészáros Lőrincet

A Mészáros-portfólió ismét bővült - most már a vadász-bizniszben is megtalálható a magyar sikerbrand. S nem is kis pályán!Eddig csak annyit lehetett tudni, hogy a felcsúti polgármester családja alapított egy vadászati kft.-t. Azóta lett egy vadásztársaságuk, 17 ezer hektárnyi vadászterületük - és három vadászházat is kiadnak vendégeiknek - írta meg a Heti Válasz.

Decemberben aztán kiderült, hogy van egy kis bibi, ugyanis Mészáros Lőrinc nem tudja megközelíteni a vadászkastélyát, mert az állam nem hajlandó felújítani a környező utakat, ezért kénytelen volt helikopterrel megközelíteni a felújított, étteremmel és wellness-részleggel felszerelt bélmegyeri kúriát.

Ajtai Péter azt ugyan még nem mondhatja el magáról, hogy a NER-ben Mészáros Lőrinc-i magasságokba jutott volna, de legalább belebújhatott az Orbán-kormány egyik jómunkásemberének a bőrébe.

Legalább egy kép erejéig.