Karácsony tényleg nagy bajban lehet, ha bolsevik mikropártokkal akarja elkerülni az összeomlást

Szávay István szerint. 

A jobbikos képviselő szerint a "lehet más a politika" jelszavával induló, majd Bajnai Gordonnal korszakváltásra készülő Karácsony Gergely ismét szintet lépett.

Csak nem előre, hanem még egyet vissza a XX. századba." 

Szávay úgy véli, a zuglói polgármester és az MSZP "tényleg nagy bajban lehetnek, ha az összeomlás irányába tendáló népszerűségüket bolsevik mikropártokkal akarják megtámasztani."

A szocialisták és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje tegnap lépett szövetségre az Európai Baloldallal és a Balpárttal. Előbbi részéről a nyilvánosan rendszeresen vörös csillaggal megjelenő Vajnai Attila állapodott meg Karácsonnyal, utóbbi pedig Kalmár Szilárdot delegálta a kézfogásra. 

Kalmár nem titkoltan híve a komunista diktatúrának, idén alig stilizált sarló-kalapáccsal ünneplte november 7-ét, az '56-os forradalom évfordulóján pedig számos Facebook bejegyzésben gyalázta a szabadságharcosokat, sőt a fegyvertelen áldozatokat is.

Az október 26-i mosonmagyaróvári sortűz több, mint száz halottját "rohadék csőcseléknek" nevezte. 

"Ezt a rohadék csőcseléket gyászoljuk?" Karácsony Gergely új szövetségese az '56-os sortűz áldozatairól

Tegnap kaptuk az örömhírt, amely felcsillantja a fényt az éjsötét balos alagút végén, amelynek hallatára Habony Árpád orra megállt a hófehér utcán, Lázár János egyből egy krigli sört hajtott fel, és még Németh Szilárd torkán is fennakadt az aktuális sorosozás: Karácsony Gergely szövetségre lép a Balpárt és az Európai Baloldal nevű kommunista pártokkal.

Szávay szerint a szélsőbaloldallal kötött szövetség "jól illeszkedik a pártállami múltját máig levetkőzni képtelen MSZP legutóbbi, a kommunizmus bűneit mentegető botrány-sorozatába."

"Horn Gyula unokahúga, Havas Szófia semmilyen büntetést nem kapott pártjától a pesti srácokat fasisztázó kijelentéséért, Szanyi Tibor pedig EP-képviselő maradhatott annak ellenére, hogy egy meglincselt ÁVO-s képét posztolva nevezte „ordas gyilkosoknak” az 1956-os forradalmárokat."

 - emlékeztet a politikus.