Brenner Koloman: Az európai normáktól teljesen idegen a kínai rendőrök járőrözése Magyarországon

Brenner Koloman: Az európai normáktól teljesen idegen a kínai rendőrök járőrözése Magyarországon

A Jobbik-Konzervatívok politikusa a parlament külügyi bizottságának elnökeként is úgy látja, hogy a Fidesz-kormány túl közel sodorta hazánkat az olyan autoriter vagy diktatórikus országokhoz, mint Oroszország, Kína és Törökország.

Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese és az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke a „kínai migránsmunkások és rendőrök” kapcsán tartott sajtótájékoztatót pénteken a Parlament előtt. Az elmúlt napokban rendkívül nyugtalanító hírek láttak napvilágot arról, hogy kínai rendőrök fognak hazánk területén járőrözni, és ezt tegnap a Belügyminisztérium is megerősítette ezt – emlékeztetett az ellenzéki politikus.

Először is le szeretném szögezni, hogy az, hogy a Kínai Kommunista Párt által felügyelt erőszakszervezet, tehát a kínai rendőrség hazánkban olyan módszereket fog alkalmazni valószínűleg, amelyeket ők otthon megszoktak

– jelentette ki Brenner Koloman.

Felhívta a figyelmet, hogy a kínai kommunista egypártrendszer társadalmi kreditrendszerrel és a modern megfigyelési technológiák segítségével olyan szinten ellenőrzi és kényszeríti az állampolgárait a számára kívánatos viselkedésekre, amely teljesen idegen az európai kultúrkörtől. Szerinte ez már nagyon aggályos lépés lenne a Fidesz-kormány részéről, ami egy egypárti diktatórikus rendszer felé vezet. Leszögezte: a Jobbik-konzervatívok álláspontja szerint ez elfogadhatatlan, ezért a párt elutasítja, hogy kínai erőszakszervezetek tevékenykedjenek hazánkban.

Brenner Koloman leszögezte: „Nem lehet összehasonlítani ezt a kérdést azzal, amikor például a nyaraló magyaroknak magyar rendőrök is segítenek Horvátország területén, vagy más európai uniós tagállam területén, hiszen, aki minden magyar állampolgár egyben az Európai Unió állampolgára is, így ez egy teljesen más jogi kategória”. Rámutatott: az európai normáktól teljesen idegen a kínai rendőrök járőrözése.

Az jobbikos képviselő szerint ez sajnos illeszkedik ahhoz a külpolitikai irányvesztéshez és egyensúlytévesztéshez, amelyre a külügyi bizottság konzervatív alelnökeként már több ízben felhívta a figyelmet, miszerint hazánknak minden irányba törekednie kell a kiegyensúlyozott politikai és gazdasági kapcsolatokra.

Ezzel szemben a jelenlegi fideszes kormány elmúlt 14 évben gyakorlatilag eljuttatta hazánkat odáig, hogy az európai nemzetek és a NATO szövetségeseink szemében már Orbán Viktor és a Fidesz, Putyin és az orosz érdekek kiszolgálója

– összegezte Brenner Koloman az orbáni külpolitika eredményét.

Szerinte ez annak a bizonyítéka, hogy túl közel került a fideszes külpolitika olyan országokhoz, mint például Oroszország. „Ennek egyik szomorú szimbóluma volt egyébként, amikor Szijjártó külügyminiszter úr éppen aznap nevetgélt Lavrov orosz külügyminiszterrel, amikor Navalnijt a feltételezések szerint az orosz állam által meggyilkolt ellenzéki politikust temették Moszkvában” – emlékeztetett.

A Jobbik-Konzervatívok álláspontja szerint a Fidesz-kormány Magyarországot túl közel sodorta olyan országokhoz, mint Kína, vagy Törökország. Brenner Koloman emlékeztetett: pártja volt az egyetlen, amely kezdettől fogva felemelte a szavát a Fidesz veszélyes tervével szemben, miszerint félmillió ázsiai migránsmunkást akarnak hazánkban telepíteni. Leszögezte: a terv „jól halad”, mivel már a KSH-adatok szerint is 120 ezer vendégmunkás van hazánkban. A Jobbik minden szinten ellenzi ezt a tervet.

Rengeteg példa van a sajtóban az elmúlt hetekben, hónapokban, amikor néha a magyar munkavállalók betanítják az utódaikat, és aztán egy faliújságról megtudják, hogy őket egyébként elbocsátja a tulajdonos, és helyükre ázsiai migránsmunkásokat vesznek fel nagy létszámban.

Brenner Koloman úgy véli, hogy 500 ezer ázsiai bevándorló megjelenése nagyon komoly megrázkódtatást fog okozni a 9,5 milliós magyar társadalomban. A Jobbik-konzervatívok felszólíja a Fidesz-kormányt, hogy vizsgálja felül a kínai rendőrök járőrözéséről szóló döntést és szerződést.

A jobbikos politikus kiemelte, hogy pártja azért indítja Róna Pétert listavezetőként az európai parlamenti választáson, hogy egy normális Magyarországért jólétért és a magyarok szabadságáért dolgozzon Brüsszelben.

(Címlapkép: Wladyczanski Péter/Alfahír)