Thai masszázsszalon üzemel a miskolci református egyházközség egyik ingatlanában

Thai masszázsszalon üzemel a miskolci református egyházközség egyik ingatlanában

Az ingatlant közel két évvel ezelőtt vásárolta meg a református egyházközség, csak azt nem tudni, milyen célból. A földszinti lakásban még késő este is fogadnak vendégeket. A helyi lelkész szerint a reformátusok nem üzemeltetnek ilyet.

"Elmélyülve tündérek kezei közt, mint egy álomban. Felemelő és spirituális egyszerre. Ahol a lélegzet elakad, mert nem találni szavakat. Csodás. Mesés. Varázslatos. Egy hely, ahol végtelen boldogságot és örömöt érzel, hogy itt vagy" – így hirdeti magát a Miskolc belvárosában működő Tündér Thai Masszázsszalon, amelyben thai származású masszőzök várják vendégeiket.

A szalon a miskolci Feszty Árpád utcában üzemel egy 87 négyzetméteres társasházi lakásban. Ez eddig nem lenne érdekes, ami viszont mégis egészen más fénytörésbe helyezi a történetet az az, hogy

a szalon tulajdonosa nem egy vállalkozás vagy magánszemély, hanem a Miskolc-Avasi Református Egyházközség.

A 24.hu cikke szerint az ingatlant alig két éve vásárolták meg a reformátusok a tulajdoni lap szerint. Azt viszont már nem tudni, milyen célból.

A lap megkereste az ügyben Hangó István református lelkipásztort, ám a lelkész mindössze annyit mondott: „A Miskolc-Avasi Református Egyházközség nem üzemeltet thai masszázs szalont. A kérdezett ingatlan kapcsán pedig törvénybe ütköző, a társasházi együttélés szabályait sértő vagy szerződéssel össze nem egyeztethető eseményt, cselekményt nem tapasztaltunk, illetve semmi ilyenről nincs tudomásunk.”

A szűkszavú válaszból tehát nem derült ki, mennyire tartja összeegyeztethetőnek az egyház szellemiségével, hogy a tulajdonában álló lakásban masszázsszalon működik.

A szalonra egyébként a helyiek is panaszkodnak: egy ott élő idős házaspár lánya szerint

gyakorlatilag átjáróház lett a társasház a masszázsszalon üzemeltetése óta, mert bár hivatalosan csak este nyolcig vannak nyitva, még késő este is fogadják a vendégeket.

A portál a szalont is megkereste kérdéseivel telefonon, de a hívásukat fogadó nő alig értette a kérdéseket, így csak pár mondatot tudott mondani magyarul.

A lap úgy számolt, ingatlanportálok adatai alapján

egy 87 négyzetméteres lakás óvatos becslések szerint is legalább 50 millió forintba kerül egy viszonylag újépítésű miskolci társasházban.

Érdekesség, hogy a korábbi tulajdonos az ingatlant európai uniós támogatással vásárolta meg annak idején.

(Címlapkép: Tündér Thai Masszázs/Facebook)