Jelačić és Kun Béla után, most Orbán is Bécsbe menekült

Mit szól Vona Gábor a miniszterelnök keddi igazolt hiányzásához?

Vona megígérte a riporternőnek, hogy ő nem lép a Juhász Péter által kitaposott ösvényre abban a tekintetben sem, hogy nem szándékozik élő Facebook-videóban megborotválkozni. A szakáll marad, a választásokig biztosan, de emögött semmi taktika nincs, csupán fennmaradt karácsonykor és megtetszett neki.

A Jobbik elnöke kifejti azt is, hogy nem a fideszes képviselők hiányoztak arról a rendkívüli ülésről, ahol a kormányzati propaganda ellenére befogadott 1300 menekült és oltalmazott ügyében kérte volna számon az ellenzék a kormányt, hanem a demokrácia. Nem mellesleg a képviselők dolga, hogy bejárjanak az ülésekre.

Úgy fogalmazott, hogy a számadás helyett

"Orbán Viktor egyenesen Bécsbe menekült, mint a történelemben korábban Jelačić vagy Kun Béla, és annyira zavarban volt, hogy a táskájának külön helyjegyet vett a vonatra."

A portál természetesen nem foglalkozott azzal a Habony-média által "hír"-nek titulált ténnyel, hogy Vona Gábor évekkel ezelőtt egy török iskolában törökül szólalt fel a diákok előtt, és saját nyelvükön próbálta átadni nekik a magyarság eszméit, mibenlétét és Istenhez fűződő viszonyát. Inkább arról kérdezte a Jobbik elnökét, hogy mit gondol arról, hogy Törökország ismét offenzívát indított az észak-szíriai kurd területek ellen, és kormánya miképp kezelne egy ebből a konfliktusból adódó esetleges menekülthullámot.

A legerősebb ellenzéki párt vezetője szerint ez a nagyhatalmak játéka, mi annyit tehetünk, hogy minden eszközzel próbáljuk megakadályozni, hogy egy ilyen hullám elérhesse hazánkat.

"A törökök elől menekülő kurdokat a térség muszlim országainak kellene befogadni, nem nekünk, és ha majd a Jobbik kormányra kerül, akkor az ENSZ-ben ezért fog lobbizni."