Hiába gátolták, Magyar Pétert az Alkotmányügyi Bizottság alelnökévé választották az EP-ben

Hiába gátolták, Magyar Pétert az Alkotmányügyi Bizottság alelnökévé választották az EP-ben

A Tisza Párt EP-képviselője szerint megszületett Orbán Vikroék és Dobrev Kláráék nagykoalíciója, ugyanis a Fidesz képviselője és a Szocialista frakció DK-s tagja sem szavazta meg Magyar uniós tisztségét.

Magyar Pétert az Európai Parlament Alkotmányügyi bizottságának alelnökévé választották, annak ellenére hogy a Fidesz közösen a szocialistákkal nemmel szavazott - írta keddi közleményében a Tisztelet és Szabadság Párt.

A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter azt közölte: "az imént az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának alelnökévé választottak. De történt egyérdekesebb dolog is."

A rólam való szavazás során megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció (amelyben Dobrev Klára ül) nagykoalíciója az EP-ben. Mikor máskor, mint a magyar alelnökről való szavazáskor. A Fidesz képviselője, Schaller Ernő a megválasztásom ellen szavazott, ahogy Dobrev Klára szocialista párttársai is.

Elismerően hozzátette: "a DK képviselőjében legalább volt annyi taktikai érzék, hogy nem jött be szavazni, hanem egyik párttársát küldte."

Mint Magyar kifejtette, alapvetően titkos szavazásról van szó a személyügyi döntéseknél, ám a fideszes képviselőnek az volt a pechje, hogy először véletlenül név szerinti szavazást rendeltek el, és ekkor jól látszott a pirosan villogó szavazógépe.

"Tehát a Fidesz, amelyik napok óta azon siránkozik, hogy a nagy frakciók kordont vonnak köréjük, és nem szavazzák meg a jelöltjeiket különböző posztokra, most inkább együtt szavaz a szocikkal, akik a DK képviselőjét helyettesítették, hogy megakadályozza, hogy egy magyar képviselő (ebben az esetben én) vezető pozíciót kapjon. Összenőtt, ami összetartozik"

- állapította meg a tiszás politikus.

A Szocialisták (DK) és a Fidesz nagykoalíciója is kevés volt, az Alkotmányügyi Bizottság nagy többséggel alelnökké választott - zárta szavait Magyar Péter, aki a történtekről szokásához híven Facebookon is beszámolt.

(Címlapkép: Magyar Péter - Facebook)