Már itt is van az első jó hír a kórházakból

Dübörög az egészségügy. Minden a legnagyobb rendben. És különben is, ne legyünk állandóan negatívak, mert vannak azért jó hírek is. Erre világít rá a Mészáros Lőrinc kezében lévő Mediaworks-lapok közé tartozó Zaol.hu is, amely megjelentetett egy levelet, amit keszthelyi olvasójuk küldött a nagykanizsai kórházban tapasztaltakról.

Polgár Gyula és neje az elmúlt hetekben súlyos betegség miatt a Kanizsai Dorottya Kórház Neurológiai és Sebészeti osztályán feküdt, így írt az ott történtekről:

„Dr. Németh László neurológus főorvos, Dr. Orbán Lajos sebész főorvos, és nem utolsó sorban az osztályok teljes állománya, kiváló gyógyító munkát végeztek. Láthatóan jól szervezett osztályokon kezeltek bennünket. Rendet, fegyelmet, tisztaságot és kellő humanizmust tapasztaltunk. Köszönjük a kiváló gyógyító munkát, és további sikereket kívánunk mindkét osztály teljes állományának.”

A hvg.hu szerint ez a levél az első lehet azoknak a „jó híreknek” a sorában, amelyek közzétételére nemrég utasították a kórházak igazgatóit. A lap a Népszavára hivatkozik, amely arról számolt be, hogy

„az egészségügyi intézmények vezetőinek hetente két róluk szóló, a médiában megjelent pozitív hírt kell küldeniük a »központba«. Ha ezt esetleg elmulasztják, figyelmeztetik őket a kórházfenntartó hivatalból”.

A Népszava által megkeresett intézményvezetők elismerték, hogy van ilyen feladat, de nyilatkozni egyikük sem akart. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ azonban azt közölte, nincs ilyen utasítás.

Megáll az ész: Propagandafeladatokat kaptak a kórházak

Az igazgatóknak lapinformáció szerint központi utasításra pozitív kicsengésű médiajelenlétet kell produkálniuk.Mulasztás esetén figyelmeztetést kapnak a kórházfenntartó hivatalból. A hírt közlő Népszava szerint az ötlet nem a szakállamtitkárságé.Az újság úgy értesült, hogy van olyan intézmény, ami a kormányközeli Médianézőt bízta meg hírgyűjtéssel. A lap több intézményvezetőt is megkeresett, akik elismerték, hogy kaptak ilyen feladatot, de nem akartak erről beszélni.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Dobos Zoltán

Friss