2018. 02. 19. 22:40

Putnok polgármestere: "A seggemre rajzoltatnám Gyurcsányt és Vonát, mert oda valók"

"A választás után megnézheti magát az, aki nem a Fideszre szavazott."

Obszcén stílusban beszélt Putnok fideszes polgármestere a kistérségi társulási tanácsra összegyűlt településvezetők előtt - számolt be róla a Hírtv. Az egyik résztvevő szerint Tamás Barnabás azzal fenyegetőzött, hogy az országgyűlési választás után megnézheti magát az, aki nem a Fideszre szavazott. A polgármester azt is mondta, megérti, hogy nem kap támogatást az a település, ahol nem fideszes a képviselő, hiszen ő sem adna.

Egy hete ülésezett a helyi kistérségi társulási tanács az Ózd melletti Putnokon. Az érintett települések polgármesterei a következő évek terveiről beszéltek. A hivatalos rész után Tamás Barnabás figyelmet kért a meghívottaktól, ahol a neve elhallgatását kérő egyik résztvevő szerint a következőket mondta:

"Gyurcsányt a seggem egyik felére, Vonát meg a másik felére rajzoltatom és hagyom, hogy rugdossák. Maximum fájni fog, de megéri, mert oda valók. A Fidesz nyer, mert azzal azért tisztában vagytok, hogy nyer, és ha nem fideszes lesz a képviselőnk, akkor bizony szopni fogunk. Lófaszt fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő. Az az igazság, hogy én sem adnék. Ahol nem ránk szavaznak, mert az úgyis kiderül, ott megnézhetik magukat."

Az illető úrnak nem ez az első érdekes megnyilvánulása. Pár hónapja a választópolgárok döntési képességét vonta kétségbe:

"Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár"

"Választások jönnek, választások mennek. Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár, és enged esetleg olyan embereket a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá."- mondta a Tamás Barnabás még október 23-án - szúrta ki az RTL Klub.Az ünnepi, emelkedett hangulatú beszédében a választópolgárok érettsége mellett még szó esett - ki másról - Soros Györgyről és a karvalytőkéről is.