A Jobbik a dunakeszi választási csalás miatt is feljelentést tesz

A mai napon választási kifogást nyújtottunk be a dunakeszi székhelyű választókerületi választási bizottsághoz a sajtóban nyilvánosságra kerülő hangfelvétel miatt, mely szerint a dunakeszi önkormányzat megbízásából gyűjtöttek aláírásokat Tuzson Bencének és a Fidesznek, a választási kampány során - írja Varga Zoltán Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselőjelöltje.

Mint a képviselőjelölt írja: ugyan megvárják a választási bizottság döntését, de a Jobbik nem sokra számít egy olyan testülettől, melynek tagjai között többségben vannak az olyan delegáltak, akiket korábban már elmarasztaltak választási jogsértésért.

"Jelenlegi összetételében a választási bizottság elfogulatlan döntésére azért sem számítunk, mivel tagjai időközben kiegészültek a Fidesz delegáltjával, dr. Turi Györggyel, aki korábban Tuzson Bence ügyvédi irodájának az alkalmazásában állt, jelenleg pedig annak tulajdonosa, éppen Tuzson Bence helyett"

- szögezte le az ellenzéki jelölt, majd hozzátette:

a választási kifogás benyújtásán túl ezért döntöttek úgy, hogy a nyomozó hatóságnál is feljelentést tesznek a hangfelvétel ügyében.

Választási manipuláció: Újabb helyen bukott le a Fidesz

A Hír Tv birtokában lévő felvételen azt hallatszik, hogy az illető bemutatkozik, majd elmondja, hogy a Dunakeszi Önkormányzattól Tuzson Bence részére gyűjt aláírásokat. A fideszes politikus február 19-én közzétette a Facebook oldalán, hogy nyolc óra alatt 1958 támogatói aláírást gyűjtött össze, majd másnap megosztotta, hogy leadta a jelöltté váláshoz szükséges íveket.