2018. 03. 14. 10:15

Semjén jegesmedvét akar ölni

A KDNP miniszterelnök-helyettesének egyetlen hobbija van, az pedig a vadászat. Az már más kérdés, hogy a költséges hobbit éppen ki fizeti ki neki.

Semjén Zsolt kereszténydemokrata politikus, az úgynevezett KDNP nevű párt parlamenti képviselője és Orbán Viktor helyettese nagyon szeret vadászni, és az sincs ellenére, ha meghívják őt egy több millió forintos külföldi kalandra.

Szilágyi György jobbikos parlamenti képviselő szerint viszont nincs annyira rendjén, ha egy olyan vállalkozócsalád fizeti Semjén sokmilliós vadászatait, amelyik offshore-paradicsomban adózik, és közben 1,3 milliárd forint támogatáshoz jutott. Emiatt a jobbikos képviselő hivatali vesztegetés és ennek elfogadása gyanúja miatt feljelentette a Legfőbb Ügyészségen Semjén Zsoltot.

Hogy teljes legyen a nap: hivatali vesztegetés gyanúja miatt feljelentették Semjén Zsoltot

Remélhetőleg, az ország minden szegletébe eljutott Kósa Lajos és rábízott 1350 milliárd forint híre, azonban nem szabad elfelejtkeznünk a kisebb ügyekről sem. Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője ugyanis hivatali vesztegetés és ennek elfogadása gyanúja miatt feljelentette a Legfőbb Ügyészségen azt a Semjén Zsoltot, aki bár miniszterelnök-helyettes, mégis mindenki úgy ismeri, mint aki 2018-ban képes azzal büszkélkedni, hogy puskájával lelőtt egy állatot.

Az újságírók egy keddi fórum előtt és után is próbálták kérdezni Semjént a vadászatainak finanszírozásáról, de a miniszterelnök-helyettes csak azt ismételgette, hogy nem került üzleti viszonyba azokkal, akikkel vadászott.

Végül Semjén Zsolt újságírói kérdésre azt mondta, nagyon szívesen megölne egy jegesmedvét, ha valaki meghívná egy ilyen vadászatra. A jegesmedvék a természetvédelmi Vörös Lista kategóriái közül a Fenyegetett csoportba tartoznak, azon belül az enyhébb, Sebezhető kategóriába. Ez a kategória nem azt jelenti, hogy Semjén Zsolt lelőheti őket, hanem azt, hogy a természetes élőhelyén nagy az állat kihalási esélye, így emberi beavatkozásra –nem, nem gyilkolásra- van szükség.