Vona Gábor: Sikeres, boldog országot fogunk építeni

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje megüzente a fenyegetőző Orbán Viktornak, hogy bukni fog. 

Miután Mirkóczki Ádám köszöntötte a több ezres tömeget a Jobbik megemlékezésénél, Budapesten a Batthyány-örökmécsesnél, Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, a párt szóvivője lépett a mikrofon mögé, aki elmondta:

“Le fogjuk rázni az önkényt, véget vetünk a Fidesz hűbérrendszerének, a megfélemlítésnek!”  

Hozzátette, idén március 15-e rendhagyó módon április 8-án fog eljönni, “Megmutatjuk, hogy nem egy helikopterről lenézett nemzet vagyunk.”

Jakab Péter élesen bírálta a Fideszt, amiért feladott mindent, ami nemzeti: Semjén Zsolt a magyar csodaszarvast svéd rénszarvasra cserélte, amit ha úgy tartja úri kedve ki is lőnek. Beszélt arról is, hogy a kormányzati politika kiüresedett, semmi másra nem tud támaszkodni, mint hazugságokra. A Fidesznek nincs vitaképes miniszterelnök-jelöltje, nincs programjuk, nincs vitakultúrájuk. Ami maradt az a hazugság.

A szóvivő kitért arra, hogy a Jobbik eddig már több mint száz sajtópert nyert a kormányhoz közeli médiumokkal szemben. 

Jakab Péter kiemelte:

Hazudtak a migránsokról, azt mondták, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország. 22 milliárd forintból sorosoztak, konzultáltak, népszavazást szerveztek és titokban beengedtek 2300 migránst, aki szépen kopogott, 20 ezret meg akik fizettek Habonynak és Rogánnak 30 ezüstöt. 

Beszélt arról is, hogy az elmúlt 28 év alatt eltűnt a nemzeti vagyon, de emiatt még soha senki nem került börtönbe. A Jobbik szóvivője az elszámoltatás hiányán túl a törvény előtti egyenlőség hiányát is kifogásolta. Példaként az Orbán Viktor családját is érintő Elios-botrányt említette. 

Orbán és a hatalom retteg

“A Fidesz célja, hogy politikai undort keltsen az emberekben, hogy minél kevesebben vegyenek részt az április 8-i választásokon”

- mondta Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik alelnöke beszélt arról is, hogy diktatúrában nem lehet közvéleményt mérni. A hódmezővásárhelyi fidesz vereség előtt három nappal a kutatások a kormánypártok előnyét hozták ki. A meglepetés hatalmas lehetőségét hordozza magában a választás - jelentette ki Z. Kárpát Dániel. 

Arra is felhívta a figyelmet, hogy pártja politikusai mindig is kiálltak a kiszolgáltatott emberek mellett.

2015-ben, amikor Orbán Viktor az ENSZ-ben a világkvótáért könyörgött - emlékeztetett a Jobbik alelnöke -, eközben a jobbikosok az ásotthalmi tanyavilágban az átvonuló migránsok utáni helyreállításban segédkeztek. 

A kormányváltásra készülő párt szónoka szerint Orbán és a hatalom retteg. A Jobbik olyan miniszterelnök-jelöltet küld velük szembe csatasorba, aki kívül áll a korrupt körökön, akivel szemben a miniszterelnök nem mer vitára kiállni. 

Az alelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesznek nincsen jövőképe az országból menekülő fiataloknak. A Jobbik programot kínál bérlakás-építéssel, bérfelzárkóztatással.

A párt készen áll a kormányzásra a kiszolgáltatottság felszámolására, arra, hogy megmentse a devizahiteleseket és az agráriumot is, továbbá végrehajtsa azt, amit az elmúlt 28 évben valamennyi kormány elmulasztott: az elszámoltatást.

Z. Kárpát úgy fogalmazott: Az ácsoknak, asztalosoknak sok dolga lesz, hogy legyen elegendő számú vádlottak padja álljon rendelkezésre. 


Van jobbik lehetőség 

"Nem szabad haragudnunk azokra, akiket megtévesztett a kormányhoz közeli sajtó. Kellő türelemmel kell ezeket az embereket meggyőzni arról, hogy van jobbik lehetőség is"

- hívta fel a figyelmet Volner János arra, hogy még sok teendő van a választásokig.

A Jobbik alelnöke a választáson való részvételre és mozgósításra kérte az ünneplőket. Beszélt arról is, hogy pártjának kormányra kerülve meg kell szüntetnie a magyar gazdaság duális jellegét és el kell számoltatni a fideszes oligarchákat, a strómanokat.

Olyan kormány kell - mondta a folytatásban -, amely nem a multikkal, hanem a hazai kis- és középvállalkozásokkal köt stratégiai szövetséget.

“Olyan egészségügy kell, ahová nem a hozzátartozók viszik be a gyógyszert és a kötszert, hanem azt az intézmény biztosítja” - hangsúlyozta Volner, aki szerint 21. századi oktatás kell, mert a magyar jövő és jólét a megfelelő színvonalú oktatásban alapozható meg. 

Vona Gábor: a kormányfő Grósz Károly nyomdokain

Orbán Viktor azt mondta, a választások után elégtételt fogvenni rajtunk - kezdte beszédét Vona Gábor a kormányfő megdöbbentő szavait idézve. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje hozzátette: utoljára Grósz Károly fenyegette meg a magyarokat. A kormányváltó erő elnöke azt üzente a „leköszönő miniszterelnöknek”, hogy április 8-a után bukni fog.

Vona Gábor felidézte, hogy

egy éve még úgy látta, a kommunizmus felé csúszik vissza az ország, de most már inkább úgy érzékeli, hogy a középkorba. Ahogy a feudalizmusban, úgy most vadászkastélyokban élnek a nagyurak, bár most már helikopterekkel közlekednek.

Hozzátette:

Nem kilencedet szednek, hanem mindent ellopnak. Lassan az első éjszak jogát is követleni fogják. Egy ilyen országból elmenekülnek a fiatalok. 

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje ismertette a kormányváltást akarók 12 pontját:

  1. Valódi biztonságot , határőrséggel. 
  2. Sem európai, sem világkvótát nem akarunk. Erős Európát, erős nemzetállamokkal. 
  3. Valódi demokrácia, független intézményekkel. Kíméletlen elszámoltatás. 
  4. Működő egészségügyi- és szociális rendszer. 
  5. 21. századi oktatás, ahol tisztelik a fiatalokat. 
  6. Igazságos és rugalmas nyugdíjrendszert. 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulási lehetőség a nők mellett a férfiaknak is.
  7. Korszerű államigazgatás. 
  8. Az önkormányzatok megmentése. 
  9. Igazságot a devizahiteleseknek.
  10. Elvándorlás megállítása otthonteremtéssel, bérlakás-építéssel, családtámogatási rendszerrel.
  11. A multik helyett a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások támogatása.
  12. Bérunió. Tisztességes munkakörülményeket és munkabéreket. 

Vona Gábor beszélt arról is, hogy aki örökké csak hátra, a múltba néz az csak viszályt szít, nem képes vezetni egy közösséget, hanem előbb-utóbb felbukik. Hozzátette, nagyon sok a keserűség, a félelem, a harag az országban, amire könnyű politikát építeni.

"Miért kellene harcolni tisztességes jobb vagy baloldali, tisztességes magyar emberekkel? Azért, mert a 20. században ezt tettük. Vagy, mert Gyurcsány és Orbán is így szerezte meg a hatalmat és erre építette fel a politikáját?"

-  tette fel a kérdést a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Vona szerint a harag még több haragot, a félelem még több félelmet szül.

Hozzátette: esélyt és bizalmat kérnek a választóktól arra, hogy sikeres és boldog országot építhessenek. Egy olyan várat, amelynek tornyán a szabadság zászlaja leng. 

Az ünnepi esemnyen a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjei esküt tettek a Szent korona másolata előtt.