Vona kontra Terry Black: a transzvesztita előadók most nem csináltak botrányt a bíróságnál

Mivel idézés ellenére sem mentek el a tárgyalásra.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a legutóbbi tárgyaláson a valódi izgalmak a tárgyalótermen kívül zajlottak,

a két alperes ugyanis minősíthetetlen stílusban sértegette az N1TV riporterét.

A mai napon nem került sor hasonló jelenetekre, mivel sem Terry Black, sem Amanda Elstak nem tartotta fontosnak, hogy megjelenjen a tárgyaláson, annak ellenére, hogy erre vonatkozó idézést is kaptak a bíróságtól.

A tárgyalást vezető bírónő figyelmeztette is a két transzvesztita előadóművész jogi képviselőjét, hogy amennyiben védenceik legközelebb sem tesznek eleget megjelenési kötelezettségüknek, azt az ügy szempontjából negatívan értékeli majd a törvényszék.

A perben érintett sajtótermékek jogi képviselői sem jelentek meg teljes létszámban: mindössze a TV2, a Lokál és az Origó ügyvédei jöttek el, akiket a tárgyalás során a bírónak több alkalommal is figyelmeztetnie kellett, hogy ne zavarják közbeszólásokkal Vona Gábor jogi képviselőjének, Kummer Ákosnak a mondandóját.

Az iratismertetésen kívül a mai tárgyalás túl sok érdemi előrelépést nem hozott, bár bírói részről felmerült az igény, hogy a sajtótermékek jogi képviselői tisztázzák:

az általuk képviselt médiumok megkeresték-e Terry Black kijelentéseivel kapcsolatban Vona Gábort, hogy ismertesse álláspontját - ha nem, akkor miért nem -, illetve leközölték-e azt - ha nem, akkor miért nem?

Ennek megválaszolására a bíróság nyolcnapos határidőt szabott ki az érintett sajtótermékek számára, a következő tárgyalás időpontját pedig március 30-ára tűzte ki.

"Sajnos azt látjuk, hogy az alperesek médiaeseményként tekintenek erre a perre"

- nyilatkozta az Alfahírnek a tárgyalás után Kummer Ákos, aki úgy látja, hogy az érintett médiumok "dróton rángatják" Terry Blacket és Amanda Elstakot, és azt is "megkomponálták", hogy mikor jelenjenek meg a bíróság előtt:

"Az előző tárgyalás időpontjáról nem is tudtak, mégis megjelentek, a mostaniéról tudtak, mégsem jöttek el"

- mutatott rá Vona Gábor ügyvédje, aki hozzátette, hogy az alperesek úgy terjesztenek elő nyilatkozatokat, hogy azokkal a bíróság nem tud érdemben foglalkozni, a felhívásokra nem reagálnak, jogi képviselőiket pedig rendre kell utasítani a tárgyalásokon, ami megnehezíti az érdemi munkát.

A mai események érdekes mellékzöngéje egyébként még annyi volt, hogy Terry Black ügyvédjének állandó helyettese alaposan elkésett a tárgyalásról, ahogy a Ripost alkalmazottja is, akiben annyi mersz sem volt, hogy bekopogjon a tárgyalóterembe, így a folyosón izgulhatta végig a kétórás procedúrát.