Mégsem maradt gerinc a Fidelitasban, inkább letörölték történetük első humánus megszólalását

A Fidesz egyik lapja, az Andy Vajna tulajdonolta Bors nevű bulvárújság Nagyszombaton tartotta legjobbnak, hogy újabb jobbikos kamubotrányt indítson el a Habony-médiában. Undorító és kegyeletsértő módon azzal vádolták meg Janiczak Dávid ózdi jobbikos polgármestert, hogy viszonya volt egy fiatal lánnyal, akit tavaly kegyetlenül meggyilkoltak.

Janiczak Dávid cáfolta, hogy a vádak igazak lettek volna, de a legtöbb embert nem is ez a primitív rágalom háborította fel. Sokkal inkább az volt a döbbenetes, hogy a Fidesz képes kegyeletsértő kampányt folytatni a kereszténység legnagyobb ünnepén csak azért, hogy legfőbb kihívójának megpróbáljon kárt okozni.

Éppen nagyszombatot tartotta jó alkalomnak arra a fideszmédia, hogy egy meggyilkolt lány emlékét rántsa sárba

Én tényleg nem tudom, mit kell tolni 2018 március végének Magyarországán ahhoz, hogy valaki a Fidesz tartalomipari segédmunkása legyen, de azt hiszem, ide a fű, meg a kokain, de talán már a heroin sem elég. Ahhoz valami egészen súlyos, a személyiséget alapjaiig lebontó hulladékdrog kell, hogy egy meggyilkolt lány emlékét is lerángassák a mocsokba.

Aztán érdekes módon az ózdi Fidelitas, tehát a Fidesz helyi ifjúsági szervezetének Facebook-oldalán megjelent egy poszt, miszerint ők "teljes mértékben" elhatárolódnak a gusztustalan cikktől, s mint fogalmaztak:

„Sajnálatosnak tartjuk, hogy a sajtószabadságot meglovagoló "firkászok" ilyen témájú és hangvételű cikkekkel zavarják Húsvét áldott ünnepét. Ez NEM a mi politikai stílusunk. Továbbá felszólítjuk a cikk íróját, hogy az érintettektől kérjen elnézést és javasoljuk, gondolkozzon el, megfelelő szakmát választott-e!”

Természetesen rögtön gyanús lehetett, hogy mivel a NER-pénzekre vágyó ifjú fideszesekben még nyomokban sem található gerinc, itt valami probléma lehet: kizárt, hogy bármiért beszóljanak egy Fidesz irányította lapnak.

És vasárnapra persze kiderült az igazság: a posztot letörölték a Fidelitas oldaláról és közölték, hogy csak valaki feltörte az oldalukat, és igenis követelik a jobbikos polgármester lemondását a kamubotrány miatt. Jelenleg az egész ózdi Fidelitas-oldal inaktkív, elérhetetlen.

Ha valaki azt hitte, hogy a kiszes, elnézést, fidelitasos trónkövetelőkben feltámadt volna a lelkiismeret vagy a gondos szülői neveltetés hasznos emléke, akkor megint túl naiv volt ahhoz, hogy értse a Fidesz kiégett lelkű, sötét valóságát.

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".