Nem csak helytelen, de politikailag is hibás, hogy a Fidesz blokkolja a nemzetbiztonsági bizottság működését

Az egykori titkosszolgálati miniszter véleménye.

Mi is beszámoltunk róla, hogy az egyik kormánypárti médium hogyan próbálta csőbe húzni a Migration Aid szervezetet, az ügy már a titkosszolgálatokhoz is eljutott:

A Moszad segítené hatalomban maradni Orbánékat?

Siewert András, a szervezet vezetője a Magyar Időkben, Bayer Zsolt által közölt két cikkre hivatkozott, amelyben egy rejtélyes "oknyomozó újságíró" által felvett beszélgetésre hivatkozva azt állítja: a Migration Aid illegális tevékenységet folytat és adatbázist épít. Siewert viszont azt mondja, ők kezdettől fogva gyanúsnak találták a Grigorij Alekszandrov néven bemutatkozó

Erről kérdezték a Lánchíd Rádióban Gálszécsy Andrást.

Az egykori miniszter szerint a rendszerváltozás időszakban mindenki sokkal naivabb volt annál, hogy ilyen sztoriba keveredjen, de a politika és titkosszolgálatok világában bármi előfordulhat.

A Migration Aid körüli ügy nagyon bonyolult, de

„elég sajnálatos, ha a magyar adófizetők pénzét erre költi a kormány”

 - mondta az egykori miniszter.

A felelősség megállapítása sem lehetséges addig, amíg a Fidesz politikusai bojkottálják a nemzetbiztonsági bizottság üléseit, így blokkolva annak működését. Nem tudják meghallgatni az illetékes vezetőket, így nem tudjuk, hogy kik hibázhattak, kik a felelősök.

„Ez nagyon helytelen, politikailag is hibás.”

Ha a kormánypárt tényleg nem érdekelt ebben az ügyben, akkor nem jó nekik, hogy a bizottság blokkolása miatt mégis rájuk vetül a gyanú.

A beszélgetés végén Soros György is szóba került. Gálszécsy elmondta, a rendszerváltozás környékén elképzelhetetlennek tartották, hogy bárki támadja Soros Györgyöt, aki pénzt áldozott a fiatal magyar politikus generáció kiművelésére, akik ezért akkor nagyon hálásak voltak, köztük Orbán Viktor.

(fotó: Béli Balázs/Alfahír)