Csalás készül Vona körzetében? Egy állítólagos minisztériumi tanácsadó 5000 roma voksot ígért a Fidesznek

Ismét cigány szavazókkal nyerne választást a kormánypárt Gyöngyösön?

"Ne agódjon Horvát László a 2-s választó körzetben 5000- Cigány Önre adja voksát mert nem kérunk a Cuki Jobbikból. Hajrá Fidesz-Kdnp hajrá Horvát László"

- ezzel a felütéssel indul Lakatos Zsolt kommentje, aki az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület elnöke, Facebook-profilján pedig munkahelyként az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) tanácsadói pozíciója szerepel.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és a gyöngyösi választókerület legesélyesebb parlamenti képviselőjelöltje portálunknak a következőképpen reagált az ügyre:

"A Jobbik tiszta versenyt akar, vagyis mi csak és kizárólag a törvényes keretek között kampányolunk, és erre szólítunk fel mindenkit."

Hozzátette:

"A cigányságot a kormány megalázta azzal, hogy hagyta Farkas Flóriánnak, hogy ellopja a pénzüket, illetve azzal, hogy most a szavazataikat is fel akarja vásárolni."

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje azt is elmondta, hogy már négy évvel ezelőtt (amikor szintén fölmerült a cigány szavazók szervezett utaztatásának gyanúja - a szerk.) is sok becsületes roma ember szavazott rá és pártjára, és nem kételkedik benne, hogy az ilyen machinációk ellenére ez most is így lesz.

Mint fogalmazott, a Jobbik a Fidesz és az MSZP becsődölt cigánypolitikájával szemben valódi felzárkóztatást és egyenlő esélyeket kínál a hazai cigányságnak. Kiemelte, hogy pártjának soha sem volt egyetlen olyan törvényjavaslata sem, ami bármilyen, akár származási alapon különbséget tett volna a magyar állampolgárok között.

Lakatos Zsoltot és az általa vezetett szervezetet többszöri próbálkozásra sem sikerült elérnünk. Az EMMI-t is kerestük azzal kapcsolatban, hogy valóban nekik dolgozik-e a férfi, és ha igen, akkor lesz-e következménye a fenti kommentjének. Cikkünk megjelenéséig azonban sem ők, sem az egyesületi elnök nem reagált; természetesen, amint bármelyik féltől választ kapunk, cikkünket frissítjük.

Mint emlékezetes, Vona Gábor 2014-ben mindössze néhány száz szavazattal csúszott le a gyöngyösi egyéni mandátumról. A választókerületből akkor folyamatosan érkeztek a hírek, miszerint a helyi Fidesz szervezetten szállítja szavazni a Gyöngyös környéki cigányságot.

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)

"A gyöngyösiek nyugalmat, gazdasági fejlődést és tisztességes politikai légkört szeretnének"

Vona Gáborral mint Heves megye 2. számú választókerületének jobbikos jelöltjével beszélgettünk arról, mire számíthatnak a Gyöngyösön és környékén élők akkor, ha a pártelnök nyeri el az egyéni mandátumot a körzetben. A miniszterelnök-jelölt arról is mesélt az Alfahírnek, hogy valóban beengedné-e a migránsokat, és építene-e stadiont szülővárosába.