Valahogy kiesett lakása ablakán és meghalt egy orosz oknyomozó újságíró

Az eset április 12-én történt Jekatyerinburgban, a 32 éves újságíró április 15-én halt meg a kórházban, de már előtte sem ébredt fel – írja a 444 a Radio Free Europe-ra hivatkozva.

A hatóságok öngyilkosságnak tekintik halálát, de szerkesztője kizártnak tartja ezt. Az újságíró egyik barátja Facebookon azt írta, hogy Borogyin a halála előtti napon hajnalban felhívta és azt mondta, az orosz biztonsági erők körülvették a házat, majd kérte, hogy szerezzen neki ügyvédet. Egy órával később Borogyin újra telefonált, miszerint csak gyakorlat lehetett a kivonulás.

Az újságíró témái közé tartoztak a korrupció és a bűnözés. Az utóbbi időben a Szíriában harcoló orosz zsoldosokról publikált, kutatta azt az amerikai csapást, melynek során akár 200 orosz zsoldos is meghalhatott, de a Kreml azóta is tagadja ezt.

Sokkal több orosz katona lehet Szíriában, mint amennyit Moszkva elismer

A hírügynökség forrásai azt állítják, hogy az Egyesült Államok által támogatott kormányellenes erőkkel folytatott küzdelemben nagyjából 80-100 orosz katona meghalt, közel 200 pedig megsebesült a múlt héten. Ezek a fegyveresek nem az orosz reguláris erők tagjai, hanem magánhadseregek zsoldosai.

(fotó: Facebook)