Csaba László közgazdász büszke rá, hogy rajta van a Figyelő listáján

A közgazdász szerint le kellene mondania a listázós lap főszerkesztőjének.

„Az ember meggyőződése hosszú időn keresztül kialakul, és az enyém nem változott az utóbbi tíz évben sem. Olyan sok mindenki olyan sokféle helyre került, de én ott vagyok, ahol tíz évvel ezelőtt voltam. Ez az egyik baj velem, hogy én most ugyanazokat mondom, mint tíz évvel ezelőtt”

– mondta Csaba László a Hír TV Egyenesen című műsorában a Figyelő Soros-listájával kapcsolatban.

A közgazdász hozzátette:

„én nem vagyok úgy meghatva, mint Chikán Attila, inkább kimondottan büszke vagyok rá, hogy valaki észrevette, hogy dolgozunk”.

Csaba László ugyanakkor azt is mondta: a Figyelő főszerkesztője, Lánczi Tamás részéről az lenne a minimum, ha ezek után lemondana.

A CEU egyetemi tanára arról is szót ejtett, hogy még régről ismeri Lánczi Tamást, aki szerinte egy nagy ambíciójú fiatalember. A Figyelő főszerkesztőjéről úgy fogalmazott:

„ (…) az adott felállás egy különleges lehetőséget adott, és ő – talán túlzott megfelelési vágyból – mindent átengedett, nem gondolt azokra a dolgokra, amikről nyilván sokszor hallott otthon. A mértékek, az értékek, a konzervativizmus...”

Csaba László még februárban adott interjút a fuhu.hu-nak, akkor azt fejtegette, hogy a mai Fidesz, már nem az a Fidesz, mint ami volt. Elmondta: 2008 és 2013. közepe között élethalál harc folyt a Fidesz lelkéért.

„A vezérnek (Orbán Viktornak – szerk.) már akkor sem – ahogy soha nem – volt programja a saját hatalmának a kiépítését leszámítva, s nem lehetett tudni, mi lesz a kormányzás tartalma.”