Gyárfás: "Itt egy manipulatív, összevágott hordalék van"

Nem sokkal azután, hogy Gyárfás Tamás hazamehetett, a sajtó szóra bírta az egykori sportvezetőt.

Mint ismert, Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként gyanúsították meg, a Fővárosi Főügyészség indítványozta a házi őrizet elrendelését. 

Gyárfás távozását sikerült is a sajtónak elcsípni, ám ő - mint mondta - először ügyvédjével, Bánáti Jánossal beszélne és megvárná a másnapi döntést. 

Azt azért elmondta, hogy 

"Természetesen abszurdnak érzem az egész felvetést. Itt egy manipulatív, összevágott hordalék van, és nyilván ez megtéveszt sokakat, de biztos vagyok benne, hogy ez tisztázódik."

Hozzátette: a hangfelvételt ő hozzá dobták be, majd ő maga juttatta el a rendőrségre. Évekkel ezelőtt megkereste valaki, abból a beszélgetésből vágták össze a felvételt. Az illető azt is megkérdezte például, mit szól, most, hogy meghalt Fenyő János, könnyebb-e az élete, mire Gyárfás anno azt felelte lazán, igen, könnyebb, de nem vett részt az emberölésben. Amúgy a hatóságokra nem mondott rosszat, szerinte jól bántak vele. Ezzel zárt:

"De nincs titkom."

- idézi szavait a 24.hu.

Házi őrizetbe kerülhet Gyárfás Tamás

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított által bejelentett panaszokat elbírálta, és döntött a kényszerintézkedés indítványozása kérdésében. Gyárfás Tamás a gyanúsítás és a bűnügyi őrizet elrendelése ellen is panaszt nyújtott be, ezek egyikét sem tartotta megalapozottnak, mivel - mint a Főügyészség honlapján olvasható - "a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény megalapozott gyanúja egyértelműen fennáll, és kihallgatásakor a bűnügyi őrizetbe vétel törvényi feltételei is megállapíthatóak voltak, ezért a gyanúsítotti kihallgatás, valamint őrizetbe vétel törvényes és megalapozott volt.