„Vagy elmész, vagy kicsinállak” – mondta az iskolaigazgató

Kellemes légkör.

Itt írtunk tegnap a sztoriról, amiben Putnoki Zsolt, az egyik angyalföldi iskola igazgatója is érintett. Az Index név nélküli forrásokra hivatkozva írja, hogy a volt fideszes polgármesternek fogalma sincs, hogyan kell vezetni egy iskolát, ha rajta múlt volna, el sem tudták volna kezdeni a tanévet. A helyi cigány önkormányzat vezetője tüntetni is kész, ha nem menesztik az igazgatót.

A lap azt írja, hogy Putnoki egy 13 éves roma fiúval verekedett össze az igazgatói irodában, majd észrevette, hogy a síró gyerek elmeséli a történteket egy tanárnak, ezután a vezető maga hívta ki a rendőrséget, de a tanár elmondta nekik, hogy az igazgató a hibás.

Az anya állítólag azért nem tett feljelentést, mert Putnoki megfenyegette, ha beszél a rendőrséggel, azonnal kirúgják a gyerekét, sőt:

mivel így neveli, gondoskodik arról, hogy elvegyék tőle.

Azóta viszont megtörtént a feljelentés.

Olyan esetről is beszámoltak, hogy Putnoki egy roma kislányt guggoltatott felemelt kézzel az irodájában 45 percig, majd amikor a gyerek sírni kezdett, letehette a kezét, de az igazgató háromszor megütötte a fejét.

A tanárok azt mondják, gyomorgörccsel járnak dolgozni és többen is felmondást terveznek, de Putnoki kinevezése után kilenc pedagógus rögtön kilépett.

Arról is beszámoltak, hogy bár minden igazgatónak négy órát kellene egy héten tanítania, Putnoki nem teljesíti ezt, pedagógus diplomája ugyan van, de tapasztalata nincs.

„Vagy elmész, vagy kicsinállak”

 - mondta állítólag az egyik kollégájának, amikor az rendbe próbálta tenni a kapcsolatukat.