Az orbáni korrupció veszélyezteti az uniós forrásokat

A nadrágszíjat viszont nem Mészároséknak kell meghúznia.

Az ellenzéki politikus szerint az Orbán-kormány óriási kudarca, hogy miközben hazánk gazdasága továbbra is erősen függ az uniós forrásoktól, hiszen az utóbbi években is főként az egyszeri beruházások domináltak, addig a kis- és középvállalkozások reménytelen helyzetben vannak, a bérek pedig messze elmaradnak a nyugati, de még a környező országokétól is.

Bana Tibor úgy véli, ha minden marad a régiben, ezeket a forrásokat is lefölözik és megsápolják Mészáros Lőrinc és társai.

"A nadrágszíjat viszont nem nekik kell majd meghúzniuk, hanem a magyar kis- és középvállalkozásoknak, a magyar munkavállalóknak"

- áll a képviselő közleményében.

"A Jobbik álláspontja szerint a presztízsberuházások helyett a munkahelyteremtő, foglalkoztatásnövelő célokat, az egészségügy, az oktatás és a szociális szféra fejlesztését kellene középpontba állítani, hiszen ennek látnák eredményeit a magyarok"

- írja az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának alelnöke.

Eurómilliárdokat bukhat Magyarország a következő EU-s költségvetési ciklusban

Az Európai Bizottság jelenlegi terve szerint Magyarország jelentős mennyiségű forráskieséssel számolhat a EU közös, 2021-2027 közti költségvetési ciklusában. A portfolio.hu számításai szerint az EU-pénzek nettó egyenlege közel 34 százalékkal, 21,3 milliárd euróra eshet, 2018-as árakon számolva. Elméletben nem néz ki annyira rosszul a helyzet, 2014 és 2020 között, folyó árakon 35,4 milliárd euróhoz juthat Magyarország a közös büdzséből, míg 2021-2027 között 35,2 milliárdhoz.